Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Davutoğlu’ndan İzmir’de selfieli miting
 Başbakan Davutoğlu, özel uçak ile saat 13.05'te İzmir'e geldi. Davutoğlu'nu Adnan Menderes Havaalanı'nda Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Nükhet Hotar ve Selçuk Özdağ ile diğer ilgililer karşıladı.



HAVAALANINDA BALKAN ZİRVESİ 
Cuma namazını havaalanında kılan Davutoğlu Adnan Menderes'te sürpriz bir görüşmeye imza attı. İzmir'e son ziyaretinde Başbakanlık Ofisi'nde ağırladığı ve dün İl Teşkilatıyla yapılan görüşmede AK Parti'ye desteğini açıklayan Balkan Akraba Toplulukları'yla bir araya geldi. Grubun 'İlyas Hoca'sı Kosovalı Iljıjaz Uka'ya "Balkanların Beylerbeyi" diye hitap eden Davutoğlu destek için teşekkür etti ve çalışmalarda başarılar diledi. Görüşmede Davutoğlu'na siyah kep armağan edildi.



ALİAĞA'DA YOLUNU KESTİLER 
Davutoğlu, Aliağa ilçesi Hacıömerli mahallesinde iki ayrı noktada yolda bekleyen vatandaşları selamlamak üzere durdu. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, vatandaşlarla tokalaşıp kısa süreli sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Davutoğlu'nun oyuncak araba hediye ettiği bir çocukla ilgilendiği sırada AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turan da "Bunun gerçeğini, yerlisini biz yapacağız inşallah" dedi.



MEHTER TAKIMI KARŞILADI
Davutoğlu ve beraberindeki heyet saat 15.30 sularında Bergama'ya varırken, Başbakan'ı ilçede mehter takımı karşıladı.

2 BAKAN VE BABACAN DA BERGAMA’DA! 
Başbakan Davutoğlu Bergama’da yaklaşık 50 dakikalık gecikmeyle kürsüye çıktı. Alanda yoğun sevgi gösterileriyle karşılaşan Davutoğlu halka seslenmeden önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Milletvekilleri ve İzmir Milletvekili Adayları tek tek anons edilerek kürsüye çıktı, coşkulu kalabalığı selamladı.



HASAN TAHSİN VURGUSU! 
"Güzel Ege’nin güzel insanları sizleri sevgiyle muhabbetle selamlıyorum” sözleriyle kürsüye çıkan Başbakan Davutoğlu, ‘Hoş geldin’ tezahüratlarını ‘Yiğit Bergama hoş bulduk’ diye cevapladı. Kürsüden önemli mesajlar veren Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri ekseninde muhalefeti eleştirirken, hükümetin önemli projelerini ve vaatlerini anlattı. Bergama'ya da müjde saçan Başbakan, İzmir'de yerel yönetimleri de hedefine aldı. Başbakan'ın Hasan Tahsin vurgusu dikkat çekti. 
ŞEHİT KIZINI, KÜRSÜYE ÇIKARDI
Konuşmasının son bölümünde, sağanak yağmur altında İzmir'e yatırımlarını anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kürsüye çıkan bir Roman kadınını konuşturdu. Ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da geçen Ağustos ayında şehit olan polis memuru Ahmet Gılıç'ın kızı Ecem Gılıç'ı da kürsüye çıkardı onların kendilerine emanet olduğunu söyledi.

KÜRSÜDEN HAYDİ BİSMİLLAH! 
Davutoğlu’nun konuşmasında ilginç bir detay dikkat çekti. Başbakan YSK tarafından seçim reklamlarından kullanılması yasaklanan sloganı kürsüden dile getirdi. Kalabalığa “İlk günkü aşkla, haydi Bismillah” diye seslenen Davutoğlu, “Mesele memleket meselesi” dedi.



BUCA'DA MEYDAN ÇIKIŞI!
Davutoğlu Bergama mitinginin ardından helikopterle Buca'ya geçti. Pazaryerinde kurulan stantta kürsüye çıkan Başbakan halkı "“Ne güzelsiniz İzmirliler, yağmur yağıyor terk etmiyorsunuz, hava kararıyor buradasınız… Ne güzelsiniz İzmir’in güzel insanları" sözleriyle selamladı. Buca mitinginde ilçeye ve kente yapılan ve yapılacak vaatleri sayan Başbakan Davutoğlu muhalefete meydan çıkışında bulundu. Başbakan, "Bizden başka meydanları dolduran var mı? Mertçe meydanlara çıkan var mı? 'Biz meydanları teröristlere bırakmayız' diyerek meydanları millet aşkıyla dolduran var mı? Hepsi kenara çekildiler. Geride bir tek biz varız, biz olacağız. Kimsenin olmadığı yerde AK Parti, Türkiye'nin her yerinde olacak" dedi.
HER YER KIRMIZI-BEYAZ 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kent merkezindeki mitingini Buca'da yaptı. Miting alanı olarak belirlenen pazar yerinin etrafındaki sokaklar demir bariyerle kapatıldı. 15 bin kişilik pazar yeri alanı demir bariyerlerle diklemesine ikiye bölündü. Kadınlar alana sağ taraftan erkekler sol taraftan alındı. Güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge katılanlar iki noktada arandı. Hem üst araması hem de çanta araması yapıldı. Havanın sağanak yağmurlu olması nedeniyle şeffaf naylon yağmurluk dağıtıldı. Pazar yerine Başbakan Davutoğlu'nun birinci ve ikinci bölge milletvekili adaylarıyla çekildiği fotoğraf brandaya bastırılıp, iki vincin ucuna asıldı. Platformun iki yanına led ekranlar kondu. Hava karardığı için aydınlatma spot lambalarla sağlandı. Başbakan Davutoğlu'nun konuşma yaptığı platform üç spot ışıkla aydınlatıldı. Alan kırmızı beyaz balonlar ve parti bayraklarıyla süslendi. Alanı çevreleyen evlerin balkonlarına üzerinde, 'Sayın Başbakanım, çeyiz hesabım hazır düğünüme beklerim', 'Dik dur eğilme Buca seninle', 'Yerli, milli Buca'da sonuç belli' pankartları açıldı. Miting 3 yayın kamerası, 3 emniyet kamerası ile alanın tamamına görecek yüksek yerlerden kayıt altına alındı. Mitinge katılanlara parti bayrakları ve Türk bayrakları dağıtıldı. Miting başlamadan önce Türk bayrağının yere atılmaması konusunda uyarı yapıldı. Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile çıktığı platformda partilileri selamlarken, 'Bilge adam' şarkısı çalındı. Sunucu, 'Cep telefonlarınızın ışıklarını görmek istiyoruz' deyince alanda renkli görüntüler oluştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel