Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Balkız;
 MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Avukat Zeynel Balkız 24.03.2015 Salı günü Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ve yönetimini ziyaret etti. Türkiye’nin MHP’yle yeni bir siyasi yapılanmaya gitmesi gerektiğini verdiği örneklerle anlatan Balkız, ülkede terör örgütü ve mensuplarının değil, halkın yönetime eli değmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin sosyal barışı kaybettiğini vurgulayan Balkız, ekonomisi güçlü bir Türkiye ile sosyal barışın sağlanabileceğini; ancak ülkede şu an her geçen gün kötüye giden bir ekonomi olduğunu da yine rakamlarla açıkladı.

MHP’de kendisine bir teveccüh olduğunu ve bunu karşılıksız bırakmadığını ifade ederek konuşmaya başlayan Balkız, “MHP’ye katılmamızın asıl sebebi, Türkiye’de siyaset savaş alanı gibi. Heryerde toplumun her kesiminde bölünmüşlükler var. Sosyal barış ortadan kaybolmuş. Bu duruma, bu bölünmüşlüklere son vermek için yeniden siyasete atıldım, MHP’ye katıldım.” dedi.

“Türkiye’nin önü artık kapalı” diyen Zeynel Balkız, “Çünkü artık 2004’teki, 2009’daki şartlar yok. Topluma verecekleri bir şey kalmadı. MHP ile yeni bir siyasi yapılanmaya gidilmesi gerekiyor. Sosyal boyutta bir teslim olunmuşluk var. Ülkede vatandaş çatışma ortamındaymış gibi yaşıyor. Problemleri çözmek ayrı, terör örgütüne teslim olmak ayrı. Bu metot kendi aralarında bile ayrışmaya neden oluyor.” diye konuştu.

Türkiye’de insanların yeni bir yönetime fırsat vermesi gerektiğini vurgulayan Balkız, “Sosyal barış olmalı ve muhattap direk vatandaş olmalı. Yüzde 40’ın oyu alınırken, yüzde 60’ın nefreti alınmamalı. Benim bir iddiam var. Benim olduğum parti Manisa’da 1. parti olur. Kimileri çok fazla iddialı diyor, ben de onlara ‘insanlar iddialarıyla yaşar’ diyorum. Bu hükümetin artık bir iddiası kalmadı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 25 bin dolara çıkması hedeflenen kişi başı gelirin 10 bin dolarda kaldığını ifade eden Balkız, “Hepimiz aslında ekonomik hedeflere odaklanmalıyız. İhracatta yılbaşından buyana düşüş yaşıyoruz. Dünyanın ilk 10 ekonomisine girelim derken 17. sıradan 19. sıraya düşüyoruz. İşsizlik son 6 yılın rekorunu kırıyor. Ülkeye bir ekonomik yenilik lazım. Bu da Durmuş Yılmaz gibi isimlerle MHP’yle olacaktır. O zaman esnafın, sizlerin sorunları da bitecektir. Ama ekonomiye de can verecek olan sosyal barıştır.” dedi.

Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener de Balkız’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Şener, “Bildiğimiz, tanıdığımız isimlerin bizleri Ankara’da temsil etmesini isteriz. Manisa’da ağır koşullarda hizmet veren esnafımız maalesef diğer illere ve hatta ilçelere göre kötü durumda. Modern pazaryerlerine kavuşamıyoruz. Proje ve yatırımlar bizler için değil halk için. Seçimden seçime hatırlananlardanız. Bunun değişmesini, seçimden sonra hatırlanmayı istiyoruz. Siz tecrübeli bir isimsiniz. Allah utandırmasın, başarılar dilerim.” diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel