Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Manisa kurallara uyan en iyi 20 il arasında

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, artan vakaların ardından Manisa’nın risk haritasında renginin sarıdan turuncuya dönüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kırmızı renge bürünmeyen 23 ilin kaldığını ve bunlardan birinin de Manisa olduğunu vurgulayan Vali Karadeniz, "En azından Manisa halkı kurallara riayet açısından en iyi 20 il arasına girmiş durumda. Bu fedakarlığı göstermiş durumda. Ancak vaka artışlarımızın devam ettiğinin altını çizmek istiyorum. Yayılmaların da en yüksek olduğu aile içi ziyaretler. Lütfen aileler arası ziyaretleri biraz erteleyelim" dedi.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, korona virüs tablosunda sarı renkten turuncu renge bürünen Manisa’nın buna rağmen kırmızı olmayan 23 ilden biri olduğunu hatırlattı. Vali Karadeniz, “Vakalarımızda artış olduğunu daha önceden açıklamıştım. Ancak tekrar o konuşmamada Türkiye genelinde bizden çok daha hızlı bir şekilde vaka artışı yaşadığını da belirtmiştim. Dünkü harita onu gösteriyor. Sadece 23 il kaldı kırmızı olmayan. Bunlardan birisi de Manisa. Tabii turuncuya dönük derken işin bu boyutuna da bakmak lazım. Bu şunu gösteriyor. En azından Manisa halkı kurallara riayet açısından en iyi 20 il arasına girmiş durumda. Bu fedakarlığı göstermiş durumda. Ancak vaka artışlarımızın devam ettiğinin altını çizmek istiyorum. Elbette pazar günü için sokağa çıkma yasağı geldi. Ama ramazandan önceki iki hafta boyunca turuncu da kalmamız sebebi ile cumartesi günleri en azından sokağa çıkma imkanı bulabilecek vatandaşlarımız. Sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinde, bazı etkinliklerde daha önce uygulanan kurallar geçerli olacak” dedi.

Hıfzıssıhha kurulu kararının alındığını ve bu süreç boyunca değişen tek şeyin pazar günü kısıtlamaların yaşanacak olması olduğunu söyleyen Vali Karadeniz, vatandaşların bu mutant virüsüne karşı daha da dikkatli olması gerektiğini ve tedbirlere uymalarında fayda olduğunu vurguladı.

"Aile içi ziyaretlerden lütfen kaçınalım"

Ramazan ayında sürecin belli olduğunu ve Ramazan Bayramı’na kadar sıfıra yakın vakalara ulaşarak en azından yaz mevsimini rahat bir şekilde geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Vali Karadeniz, “Özellikle aileler arası ziyaretin de altını çizmek istiyorum. Şu anda en kritik noktamız bu. Yayılmaların da en yüksek olduğu durum bu. Aile içi ziyaretlerden lütfen kaçınalım. Aileler arası ziyaretleri biraz erteleyelim. Telefonla görüşmeye çalışalım ya da dışarıda sosyal mesafeye dikkat ederek buluşma sağlansın. İnşallah önümüzdeki 1,5 aylık süreci iyi bir şekilde geçiririz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel