Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

 Böyle İntihar Teşebbüsü Görülmedi
Manisa’da, intihar teşebbüsünde bulunan bir mahkumun midesi ve ince bağırsaklarından 13 kalem pil çıkartıldı. Pil sayısı fazlalığı olarak tıp literatüründe ilk olduğu belirtilen hastanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 
Manisa’da hastaneye kaldırılan bir mahkumun midesi ve ince bağırsaklarından 13 kalem pil çıktı. Manisa T Tipi Cezaevinde kalan 26 yaşındaki Ş.K., kaldığı koğuşta 13 pili arka arkaya yutarak intihar teşebbüsünde bulundu. Aynı koğuşta kalan arkadaşlarının olayı fark etmesi ve şahsın fenalaşması üzerine ambulansla hastaneye kaldırılan Ş.K.’ya acil serviste müdahale edildi. Yapılan muayene sonrası röntgeni çekilen Ş.K.’nin midesi ve ince bağırsaklarında 13 kalem pil olduğu saptandı. 
Manisa Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Erdem Nalbant tarafından ameliyata alınan Ş.K.’nın midesi ve ince bağırsağından 13 kalem pil çıkartıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Ş.K.’nın bir süre gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilerek tekrar ceza evine gönderileceği belirtildi. 
Mahkumun ilk olarak karın ağrısı şikayetiyle geldiğini aktaran Manisa Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdem Nalbant, şöyle konuştu:
“Acil servise karın ağrısı şikayetiyle başvurmuş. Burada yapılan tetkiklerinde ve filminde hatanın midesinde bol miktarda kalem pil olduğu tespit edilmiş. Kişi 13 kalem pili yuttuğunu daha sonra ifade etti. Bunun üzerine hastayı zaman bekletmeden ameliyata aldık. Çünkü beklediği takdirde hem kimyasal anlamda bir problem meydana gelebilir hem de mekanik anlamda bir bağırsak veya mide tıkanıklığına yol açabilirdi. Daha önce ben baktığımda Türkiye tıp literatüründe bu şekilde bol miktarda 13 pil yutup cerrahi operasyon gerçekleştirilen bir olay yok. Bu anlamda Türkiye’de ilk olay. 11'i midede, ameliyat sırasında tespit ettiğimde bir tanesi ince bağırsağı geçmişti, biri on iki parmak bağırsağında idi. Elle manipülasyon yöntemiyle ince bağırsağa geçip ikisini ince bağırsaktan 11 tanesini mideden küçük bir kesiden dışarıya çıkarmak suretiyle ameliyatı gerçekleştirdik. Hastanın sağlık durumu gayet iyi. Psikolojik olarak psikiyatrik desteği alması gerektiği için şimdi psikiyatri uzmanlarımızla beraber değerlendiriyoruz. Yaklaşık iki saat süren bir ameliyat oldu. İki saatin sonunda ameliyatı bitirdik.” 
Ameliyata gecikilmiş olunsaydı ciddi rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini belirten Nalbant, şunları söyledi:
“Mide geçişinde bir darlık yaratacağı için pil geçemezse o bir tıkanıklık olabilirdi veya aşağıya geçerse ince bağırsaklarda tıkanıklığa yol açabilirdi. Bu da bağırsakların ciddi zarar görmesine, bağırsakların bir kısmının kesilmesi gibi daha dramatik bir olaya neden olabilirdi. Ama hızlı bir şekilde müdahale ettiğimiz için bunlar olmadan küçük kesilerden mide ve ince bağırsağa ulaşarak ameliyatımızı gerçekleştirdik ve yemek yemeğe de önümüzdeki günlerde en kısa sürede başlayacak.”
Türkiye’deki bu tür vakanın ilk olduğunu kaydeden Nalbant, “Dün tıp literatüründe taradım. Benzer vaka yok. Daha küçük yaşlarda 0-7 yaş arasında vaka var. Onlarda küçük, bizim saat pil dediklerimizden yanlışlıkla yutulmuş. Türkiye’de 13 pil yutup cerrahi operasyon yapılan vaka yok. Önümüzdeki yıl 2016'da gerçekleştirilecek ulusal cerrahi kongresine bu olayı sunmayı düşünüyoruz.” 
Manisa Devlet Hastanesinin her türlü hastalıklarda vatandaşın yanında olduğunu anlatan Hastane Yöneticisi Dr. Zafer Ulusan ise “Doktorumuz yaptığı ameliyatı gece 12’den sonra gerçekleştirmiş. Sayısı az olsaydı, endoskopi yöntemiyle ameliyatsız bunu çözebilecekti. Ancak sayı çok fazla olduğu için ameliyat zorunlu olmuştur ve hiç geciktirilmeden hasta sağlığına kavuşmuştur. Halkımız rahatlıkla her türlü şikayetinde devlet hastanesine gelebilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel