Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Atılan her adım sağlıklı yaşam için
MANİSA (İHA) – Manisalılar, halk sağlığını korumak adına yapılan çalışmalar kapsamında Dünya Yürüyüş Günü’nde bir araya geldi. En kolay ve en basit spor olan yürüyüşle vücudun her sisteminin olumlu etkilendiği belirtilirken, uzmanlar her gün en az 10 bin adım atmayı önerdi.
Her yıl 3-4 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde Manisalılar Yunusemre ilçesindeki Laleli Yürüyüş Parkında bir araya geldi. Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezinin ortak organizasyonuna birçok kurum ve okul da destek verdi. Yürüyüşe Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Sökmen, Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, Manisa Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü müdür yardımcıları, sağlık çalışanları, kurum temsilcileri ile Manisa’daki bazı liselerin öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlik katılımcılar tarafından olumlu karşılanırken, etkinlikle hareketin insan sağlığındaki önemine vurgu yapıldı.
Her gün en az 10 bin adım
Yürüyüşün en kolay ve en basit sporlardan biri olduğunu belirten Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman şunları söyledi:
"Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi olarak koruyucu hekimlik adına halk sağlığını korumak adına yaptığımız etkinliklerin devamını sürekli getiriyoruz. Bugün burada 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla toplandık. Dünya Yürüyüş Günü içi doldurulması gereken, özellikle sağlıkta hareketin olmazsa olmazı olduğunu vurguladığımız bir gün. 3-4 Ekim’le sınırlı kalmamalı. Yürüyüşle birlikte insanın vücut sağlığında olan değişimlerin tüm sisteme olumlu etki yaptığını biliyoruz. Bunu özellikle gençlerden başlayarak tüm topluma yansıtmaya uğraşıyoruz. Bununla birlikte ortak çalıştığımız kurumlarla toplandık ve Saruhan Parkta gençlerimizle birlikte örnek bir yürüyüş sergileyelim dedik. Gençler geleceğimizin teminatı. Yürüyüşün en kolay en basit spor olduğunu, bütün vücudun aynı anda hareket etmesini sağladığını, bütün vücuda olumlu etki yaptığını biliyoruz. Bu olumlu etkiden yola çıkarak herkese, bakanlığımızın da programında olduğu gibi günde en az 10 bin adım atmayı öneriyoruz. Bugün biz burada bir fitili ateşleyeceğiz her yıl yaptığımız gibi. Bütün yıl da bunun savunuculuğunu yapacağız. Yürüyelim, sağlıklı kalalım. Sağlıklı kalabilmek için hareket şart. Her şeyin başı hareket ve koruyucu hekimliktir. Hasta olduktan sonra yapılabilecek çok fazla bir şey yok çünkü."
Yürüyüşe katılan ve tüm vatandaşları spor yapmaya davet eden Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Sökmen, "Manisa genelindeki bütün spor tesislerimiz her yaştan 7’den 70’e herkese açık. Yüzme havuzu dışındaki bütün tesislerimizden herkes ücretsiz yararlanabilir. Uzman antrenörlerimizin nezaretinde herkesi bedensel aktivite yapmaya davet ediyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel