Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

ZEKA tarafından 100 bin saatlik eğitimler verilecek
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, çalışan ve işveren kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla 100 bin saati aşan eğimler vereceklerini söyledi.
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Manisa’da gerçekleştirildi. Manisa Saruhan Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Ahmet Okur, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, toplantının gündem maddeleri hakkında bilgi verdi. Yıldırım, “2016 yılında uygulamaya başladığımız güdümlü proje desteği kapsamında gelecek proje rehberlerini ele almayı planlıyoruz. 2. ve 3. gündem maddelerimizde de yararlanıcılardan gelen proje ödemeleri ve 2014 yılında ilan edilen turizm, enerji ve çevre alt yapı mali destek programı kapsamında desteklenen projelere ilişkin ilerleme raporlarını ele alacağız. Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılamayı planlıyoruz. Yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Projelere mali destek sağlamanın yanında sağlanan desteklerin etkin ve belirlenen hedeflere uygun bir şekilde kullanılıp kullanılmadığını iki ayda bir hazırlanan bu raporlar vasıtasıyla yakından takip ediyoruz ve üyelerimizi de bilgilendiriyoruz. 4. gündem maddemizde, 7 ocak 2016 tarihinde fiili olarak başlayan TR33 Bölgesindeki iş veren ve işçilerin uyum yeteneğinin arttırılması ki, biz buna kısaca ZAFER İN Projesi diyoruz, operasyonun yoğun bir şekilde devam eden faaliyetlerini de görüşeceğiz. Bu operasyon ile bölgemizde dönüşen ekonomik yapıda oluşan iş gücü açığının kapatılması, işgücü açığı oluşturan sektörlerde istihdam edilmek üzere insan kaynağı yetiştirilmesi, ortaya çıkan sorunların analizi, çözüm yollarına ilişkin politikalar geliştirilmesi, işgücüne yatırımın önemi konusunda fark yaratılması ve kurum ve kuruluşların insan kaynağı kapasitelerinin geliştirilmesini amaçlamaktayız. Bu doğrultuda ajansımız bünyesinde Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi (BİGEM) kurduk. BİGEM’in stratejik planı ve yol haritasını görüşeceğiz” dedi.
100 bin saati aşan eğitimler verilecek
İşverenlere ve çalışanlara kapasitelerini artırmaları için eğitimler verileceğini sözlerine ekleyen Vali Yıldırım, “Operasyon kapsamında kilit paydaşlarla toplantılar yaptık. İlgili aktörlerle Birleşik Krallık ve İtalya’ya çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi. Ayrıca bölgede belirlenen 9 öncelikli sektörde mevcut durum ile işverenlerin ve çalışanların sektörlere ilişkin çalışmalarını saptamak üzere anket çalışmaları da yapılmış bulunmakta. Bu anketler sonucunda sektörel işgücü boşlukları saptanacak ve veri analizleri gerçekleştirilecektir. Ekim 2016’dan itibaren bölgedeki çalışanların ve işverenlerin kapasitelerinin geliştirilmesi için toplamda 100 bin saati aşan eğitimler vermeyi de planlamaktayız” dedi.
Mevcut kapasitelerden daha fazla verim alabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Vali Yıldırım, “Önemli olan mevcut kapasiteden daha fazla verimi alabilmek için de personelimizi daha iyi eğitim aynı işgücünden daha yüksek bir verim elde edebilmek için ZEKA İN projesi gerçekleştiriliyor. Eğitimlerimizi sadece çalışanlarımıza vermiyoruz. Eğitimlerimizi işverenlere de verme amacındayız. İşveren de belki de o ana kadar görmedikleri fırsatları görmek suretiyle işyerini çok daha iyi idare edebilecek. Belki çok küçük yatırımlarla da daha büyük verimler temin edebilecektir” diye konuştu.
Vali Yıldırım’ın konuşmalarının ardından toplantıya basına kapalı şekilde devam edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel