Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi

Yunusemre’de Bilim Şenliği yapılacak
Yunusemre Belediyesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin (MCBÜ) birlikte hayata geçirdiği Yunusemre Kent Akademisi (YUKA) ile Yunusemre Kaymakamlığı tarafından TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında, 26-28 Ekim tarihleri arasında “Yunusemre Belediyesi Bilim Şenliği” gerçekleştirilecek.

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Yunusemre Belediyesi, ilçede bilim şenliği düzenleyecek. Deney Kulübü etkinlikleri ile 2016 yılı içerisinde Şubat ve Mart aylarında 2 bine yakın öğrenciye kendi okullarında eğlenceli deneyler yaptıran Yunusemre Belediyesi, bu kez de TÜBİTAK desteğini alarak, bilim programını zenginleştirdi. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel ve Kimyager Mustafa Tekoğlu konu ile ilgili MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya’ya ziyarette bulundu. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, projenin uygulayıcısı olarak üniversitede öğretim gören öğrencilerin görevlendirileceğini kaydetti. Başkan Yardımcısı Avşar, “Yunusemre Belediyesi Bilim Şenliği kapsamında 15 uygulamalı deney, zeka oyunları standı, MCBÜ’ye ait güneş enerjili araç, robot takımı, trafik simülatörü ve benzeri eğlenceli etkinlikler ile ilkokul çağındaki öğrencilere bilimi sevdirmek, gelecekte seçecekleri mesleklere karşı ilgili uyandırmak amacıyla bilim şenliği yapıyoruz. Deneyler haricinde kalan zamanda MCBÜ’nün güneş enerjisiyle çalışan aracının sergilenmesi, robotik takımın gösterisi, biyoloji ve matematik stantları kurulması için üniversitemizden talepte bulunduk. Proje kapsamında Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan toplam 450 öğrencinin etkinliğe katılması planlanmaktadır. Muradiye Sosyal Tesislerinde yapılacak olan etkinliğe ilkokul 1,2,3 ve 4. sınıfların katılmasını öngörüyoruz. Organizasyonun önemli katkılarından birisi de üniversite ve şehir bütünleşmesinin sağlanması olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel