Öne Çıkanlar Jandarma ekipleri ak parti hazine bakanı sosyal koruma ilk apantisit ameliyatı

Yunusemre Hem’in Yıl Sonu Sergisi Büyüledi
Yunusemre Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yaptığı eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı. Manisa Kültür Merkezi Fuaye Salonunda Yunusemre Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan ve seçme eserlerin yer aldığı sergi 27 Mayıs Cuma Gününe kadar vatandaşların beğenisine açık kalacak.
Yunusemre Halk Eğitim Merkezinin yıl sonu sergisi Manisa Kültür Merkezinde açıldı. Açılışa Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, müdür yardımcıları, şube müdürleri, merkezin öğretmenleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, “Eğitirken üretim yapan, üretirken işgücüne, ekonomiye katkı olarak aile bütçesine aktaran meslek sahibi kişileri yetiştirmek ve bunları toplumun farklı üretim ve hizmet sektöründe değerlendirmek halk eğitimlerin en başta gelen amaçları arasındadır. Bu yıl 775 tane kurs açarak 13 bin 715 vatandaşımıza hizmet verdik. Haziran ayı itibariyle yaz kurslarımızın açılmasıyla kurs sayımızı bine çıkarmayı düşünüyoruz. Yunusemre ilçesinde ilgi ve istekler doğrultusunda birçok kurs açtık, birçok kursiyer yetiştirdik. Her bir kursiyerimiz bir fidan oldu, çiçek oldu. Öyle zamanlar yaşadık ki bilgisayar kursumuza gelen 60 yaşındaki çifti görünce heyecanlandık ve maşallah dedik. 70 yaşında okuma yazma belgesi alan teyzemizi görünce çabasına şapka çıkardık ve alkışladık. 65 yaşındaki kursiyerimizi podyuma çıkarıp, zevkle diktiği kıyafeti defilemizde sergiledi. Böyle güzellikleri görünce gururlandık. Bizler halk eğitimlerin neferleri olarak görev yaptığımız bu kurumun toplumumuz için ne kadar önemli olduğunu bu çaba ve başarıları gördükçe daha iyi anlıyor işimize daha iyi sarılıyoruz.” diyerek, yıl sonunda 17 bin kursiyer hedefine ulaşmayı beklediklerini açıkladı.
Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ise halk eğitim merkezlerinin önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek şunları söyledi:
“Halk eğitim denince aslında eğitimin her boyutu akla geliyor. Örgün eğitimin dışındaki tüm eğitim faaliyetlerini kapsıyor. Meslek edindirme, hobilerin geliştirilmesi, yeni becerilerin, yeni birçok ürünün ortaya konması noktasında eğitim faaliyetlerini burada göreceğiz. Emeğinizi koyuyorsunuz, el emeği göz nuru ve bütün bir sene boyunca gayretinizi ortaya koyuyorsunuz. Bizde bu gayretin sonucunda koymuş olduğunuz bu güzellikleri izlemek, görmek ve kendimizi geliştirmek gibi fırsatı sayenizde yakalamış oluyoruz.”
Yapılan konuşmaların ardından serginin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Manisa Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencilerinin icra ettikleri klasik müzik eşliğinde sergiyi gezen protokol üyeleri sergideki eserleri yakından inceleyerek nasıl yapıldıkları hakkında bilgi aldı. Görme engelli Hülya Gül isimli bayanın da eserlerinin yer aldığı örme bebekler ise protokol üyeleri tarafından yakından incelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel