Öne Çıkanlar nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu mısırdaki idam kararları genel kurmay başkanlığı

Geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç'ın ‘Çakma gaziler' başlıklı yazısıyla ilgili soruşturma açtı. Engin Ardıç'ın soruşturmaya konu olan yazısı Sabah gazetesinde 1 Kasım tarihinde yayınlanmıştı. Soruşturmanın yazıda gazilere hakaret edildiği gerekçesiyle açıldığı belirtildi. Manisa'da da Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Manisa Demokrat Gazeteci ve Yazarlar Derneği birlikte konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş şu açıklamalarda bulundu; "Sabah gazetesi hepimizin okuduğu bir gazete nasıl bu şekliyle gazileri küçük düşürücü yazılar yazılmasına nasıl izin veriyorlar. Biz buna sorgulayarak bakıyoruz. Sabah gazetesine şikayet bildirimi yaptık. Engin Ardıç bu cesareti kimden alıyor.Devletin Gazi olarak kabul gördüğü kişilere çakma gazi demesini aklımız mantığı almıyor.Gaziler madalya takıp kalpak takıyormuş bunu söylemek de ne demek!
Sabah Gazetesi Yazarı Engin Ardıç'ın Çakma Gaziler adlı yazısı gazilerimizi derinden üzdü.Gazilerimizin hepsi Vatanın milletin geleceği için hayatlarından vazgeçmiş çok onurlu kişilerdir" dedi.
Engin Ardıçla ilgili Türkiye genelinde gazilerin suç duyurusu başlatıldığını söyleyen Taydaş;
"Kendisinin bu saygısızlığını, bu hadsizliğini gazilerimizi küük düşürmeye çalışmasının ve Gazilerimizle açıkca dalga geçilmesinin hesabını soracağız.Türk Adaletine güveniyoruz. İnşallah kendisine de gerekli cezalar verilecektir." dedi.
3 gün önce Ankara'da gazi Jandarma Astsubay Çavuş Muzaffer Oktay ve gazi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş, trafikte çıkan ’yol verme’ tartışmasında diğer araçtaki 4 kişinin saldırısına uğradığı olayla ilgili açıklamada bulunan Gazeteci Hakan Özen ise konuyla ilgili "Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde Ankara'da 2 Gazi ve ailelerine yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.Ben bu kişilerin ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Yargı ve adalete güveniyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Son olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, "Manisa Demokrat Gazeteci ve Yazarlar Derneği'nin kıymetli yöneticileri bugün Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği  Manisa Şubesini ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ederiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel