Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Yarışmanın birincilerine Yeşilay’dan 500 TL ödül

Yeşilay Cemiyeti Manisa Şubesi ile Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan Bağımlılık konulu görsel ve edebi kategoride gerçekleştirilen yarışmada derece giren öğrenciler başarı belgesi ile ödüllendirilirken il birincisi 6 öğrenciye 500 TL para ödülü verildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen ‘Bağımlılık’ konulu görsel ve edebi kategoride düzenlenen yarışmada Manisa’da dereceye giren öğrencileri Gediz Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Törene Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Yeşilay Derneği Manisa Şube Başkanı ve AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz, dereceye giren öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Yeşilay Manisa Şube Başkanı ve AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, “Biz sağlıklı nesillerin oluşabilmesi için bağımlılığın her türünden gençlerimizin uzak durması gerektiğine inanıyoruz ve ona göre çalışıyoruz. Yeşilay her ne kadar uyuşturucu, alkol ve sigara ile mücadele için kurulmuş olsa da günümüzde en büyük bağımlılık tehlikesi internet. Bu konuda oluşturulacak farkındalık çok önemli. İnternet kullanımı çok küçük yaşlara kadar inmiş durumda. Yeşilay mücadele alanını artık bilgi amaçlı değil müdahale anlamında da yapmaya başlayacak inşallah. Bu konuda uygulamalar İstanbul Bölgesinde başladı. Manisa’da kısa bir süre önce dernekleştik ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Farkındalık oluşturmak adına çalışıyoruz. Sağlıklı nesiller ancak bağımlılıktan kurtulmuş ve uzak duran nesillerle mümkün olabilir. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş da ilk kez bir yarışmaya bu kadar yüksek bir katılım olduğunu belirterek yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür etti. Dernekbaş, “Sağlıklı bir nesle sahip olmadan ne kadar nitelikli bir ne kadar teknolojiyi kullanarak veya her türlü altyapıyı da oluştursanız sağlıklı bir nesliniz yoksa başarılı olamazsınız. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri lazım. Bunun için ailelerimizin ve çevremizin desteği çok önemli. Yeşilay Cemiyetimizin böyle bir faaliyete imza atması bizi son derece memnun etti. İnşallah bundan sonra da buna benzer projelerimize devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından edebi kategoride birinci olan öğrenciler eserlerini katılımcılara okurken, il birincilerine protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri takdim edildi.

Görsel kategoride ilkokullar arasında Yunusemre ilçesi Çağatay Uluçay İlkokulu 4/E sınıfı öğrencisi Elif Özcanlar, ortaokullar arasında Yunusemre ilçesi Mesir Ortaokulu 8/F sınıfı öğrencisi İlknur Saltık, liseler arasında Yunusemre ilçesi Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi 10/D sınıfı öğrencisi Zehra Cesur, Edebi kategoride ilkokullar arasında Akhisar Beyoba İhsan Ünlü İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Seval Önay ‘Bağımlılık isimli eseriyle anı dalında, ortaokullar arasında Yunusemre ilçesi Özel Hedef Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencisi Bengisu Baykul ‘Kelebeğin çırpınışları’ isimli eseriyle hikaye dalında ve liseler arasında Şehzadeler İlçesi Gediz Anadolu Lisesi 11/A sınıfı öğrencisi Gizemnur Erbil ‘Bağımlılık ve insan’ adlı eseriyle deneme dalında birinci oldu.

İl birincilerine Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başarı belgesi verilirken Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından da birincilerin velilerinin hesaplarına 500 TL para ödülü yatırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel