Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Vicdansızlığın böylesi

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde yaşamını sürdüren 40 yaşındaki üç çocuk annesi Nesihe Çelebi’nin dramı yürekleri burktu. Henüz çocuk yaşta kızamık hastalığına yakalanan Çelebi, kızamık aşısı sonrası sol bacağı felç kaldı. Sağlığına kavuşmak için ailesi tarafından tedaviye götürülen Çelebi’nin yürüme umudu ablasının omzundan düşerek belinin de kırılmasıyla son buldu. Tek ayak ile yaşamını sürdüren Çelebi’nin, talihsizlik bir türlü yakasını bırakmadı. Çelebi, 16 yıl önce de sezaryenle yaptığı doğum sonrası sağ bacağının da yürüme yetisini kaybetti. 16 yıldır yatağa mahkum olan Çelebi’ye bir darbe de hırsızlardan geldi. Evinin bahçesinde bağlı bulunan tekerlekli sandalyesi çalınan Çelebi, evde hapis hayatı yaşamaya başladı. Üvey kızı ve komşularının yardımıyla hayata tutunan Çelebi, hayırseverlerden akülü araç istedi.
Geçirdiği tüm talihsizliklere rağmen hayatı sevdiğini belirten Çelebi, şöyle devam etti: “Küçükken kızamık geçirdim. İğne yaptılar. İğneden sonra felç geçirdim. Sonra ablam beni iğneye götürürken ablamın sırtından düştüm. Belim de kırılınca bir daha iyileşme imkanım olmadı. Şu an günlük ihtiyaçlarımı emekleyerek karşılıyorum. Kızım benim için okula gidemiyor. Okula giderse ben aç kalırım. 12 yaşındaki kızım tüm ihtiyaçlarımı görüyor. O yüzden kızımı yanımdan ayıramıyorum. Tekerlekli sandalyem bahçedeydi, sabah uyandığımda yoktu. Akülü bir araç istiyorum, giyecek ve gıda yardımı istiyorum. Bazen 3-4 ay kiramı veremiyorum. Ev sahipleri çıkarıyor. Aylarca ev arıyorum. Çıktığım evde birikmiş 3-4 adet ev kiram var. Ev sahipleri her gün geliyor. Ödeyecek maddi durumum yok. Hayatı sevmeseydim şuan hayatta olmazdım. Ben her şeye rağmen yine hayatı seviyorum. Ben de çıkıp gezmek ve topluma karışmak istiyorum. Kimse beni hor görmesin.”

Anahtar Kelimeler:
Vicdansızlığın Böylesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel