Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi çankaya Gündem Çocuklar Bu Proje ile Dijital Hayattan Uzaklaşacak ÖMÜR DEDİĞİN PROGRAMININ KONUĞU İSMAİL AYDIN OLDU şehitler için kınama

VEFATININ 35 YILINDA ÜNLÜ BESTEKAR SANATÇI MÜNİR NURETTİN SELÇUK COŞKULU ANILDI..
Turgutlu Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu, vefatının 35. yıldömünde Münir Nurettin Selçuk’u verdiği konserle andı. Selçuk’un ölümsüz eserlerinin seslendirildiği, Bora Uymaz’ın konuk solist olarak yer aldığı konser ayakta alkışlandı.

Turgutlu Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu, vefatının 35. yıldönümü dolayısıyla Münir Nurettin Selçuk’u Anma Konseri verdi. Halil Kale Fen Lisesi Konferans Salonu’nda verilen konsere Kaymakam Uğur Turan ve eşi Nihal Turan, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç, Belediye Meclis Üyesi Yaşar Kozak ile çok sayıda sanatsever katıldı. Konserin takdimini Emekli Deniz Kurmay Kıdemli Albay Reşit Çağın yaptı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Yüksel yönetimindeki koro, konserin ilk bölümünde Münir Nurettin Selçuk’un ’Gül Yüzünde Göreli’, ’Durmadan Aylar Geçer’,

’Bilmem Bu Gönülle’ gibi en özel eserlerini seslendirdi.
Büşra Yıldırım, Şelal Oğuz, Figen Yılmaz ve Zeliha Erdik’in de solist olarak eser seslendirdiği gecenin ikinci bölümünde solist Bora Uymaz sahne aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Klasik Türk Müziği Korosu’nda görev yapan Durmaz, Münir Nurettin Selçuk’un en bilinen eserlerinden biri olan ’Kalamış’ı konsere katılan sanatseverlerle birlikte seslendirdi. Konser sonunda Kaymakam Uğur Turan ve Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç tarafından solist Bora Uymaz ve konser sunumu gerçekleştiren Reşit Çağın’a plaket, koro yöneticisi Halil İbrahim Yüksel’e çiçek takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel