Öne Çıkanlar kısa film kenan ışık manisa aile hekimleri derneği manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı

ÜZÜMÜN BAŞKENTİ ALAŞEHİR TAŞKIN ZARARLARINDAN KORUNUYOR…

50.000 dekar zirai araziyi muhtemel taşkın zararlarına karşı korumak için harekete geçen Bakanlık, şu ana kadar Alaşehir Çayı’ndaki 11 kilometrelik hattı temizledi. 11 kilometrelik alandan 264 bin 200 metreküp rüsubat çıkarıldı. Bu sayede dünyaca ünlü “Sultaniye” üzümlerinin yetiştiği Alaşehir ve Sarıgöllü üreticilerin korkulu rüyası da sona ermeye başladı.

Gediz Nehri’nin en büyük kollarından olan 54.450 metre uzunluğundaki Alaşehir Çayı’nda şu ana kadar 11 km’lik hat temizlenirken geriye kalan 43.450 metrelik alanda da çalışmalara devam ediliyor.

Üzüm Yetiştiricileri Zarar Görmeyecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bakanlık olarak her bölgenin ihtiyacına göre projeler hazırladıklarını kaydederek şunları söyledi: “Özellikle üzüm yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımızın muhtemel bir taşkın esnasında zarar görmemeleri için Alaşehir Çayı’ndaki rüsubatı temizlemeye başladık. 54.450 metrelik hattın 11.000 metresini temizledik. Geriye kalan hattı da en kısa sürede temizleyerek çiftçilerimizin hizmetine sunacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel