Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Üreticilere budama önerisi

Sarıgöl’de üzüm bağlarında budama çalışmaları aralıksız devam ederken, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen yetiştirilecek üzüme göre budama yapılmasının yararlı olacağını ifade etti..

Sarıgöl ve çevresinde sultaniye üzüm bağlarının budama çalışmaları yoğun bir şekilde yapılmaya devam ediliyor.

130 bin dekarlık üzüm bağlarındaki budama çalışmalarının mart ayının sonlarına kadar devam edeceğini belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, bağ budama çalışmaları için dayıbaşı ücreti dahil günlük yevmiye ücretinin 140 TL olduğunu belirterek, "Bağların budama çalışmaları kurulan ekipler tarafından mart sonuna kadar devam etmektedir." dedi.

"Budamalar bilinçli yapılmalı"

Budamaların bilinçli yapılmasının önemine değinen Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm bağlarının budama çalışmalarının ehline yaptırılmasının önemine değinerek şunları söyledi: "Üzüm üreticilerimiz budama çalışmalarını başlamadan önce üzümlerini yaş ve kuru olarak değerlendirecek şekilde budama yaptırsınlar. Şöyle ki, yaş üzüm satacak olan üreticilerimiz üzüm asmalarında 4-8 adet çubuk bırakmaları gerekir. Eğer kurutmalık üzüm yapacaklarsa 6-10 adet bir asmada çubuk bırakmalarında yarar var. Erken budama yapılmasına biz taraftar değiliz. Zira erken budana yapılan bağlarda erken açmalar olmakta."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel