Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem şehzadeler belediyesi Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu

Turgutlu’nun parklarındaki zeytinler ihtiyaç sahiplerine aş oluyor

Turgutlu Belediyesi zeytin sezonunun başlamasıyla birlikte Aşevi ve Hayır Merkezinde kullanılmak üzere üretilecek olan zeytinyağı için geleneksel hale getirdiği zeytin hasadına başladı.

Turgutlu Belediyesine ait park ve yeşil alanlardaki zeytin ağaçlarından zeytin toplama çalışmalarına başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Avşar ve Derbent Mahallelerinde gerçekleştirilen hasatta 2 gün içerisinde 300 kilogram zeytin toplandı. Zeytin hasadının tamamlanmasının ardından üretilecek zeytinyağı, Aşevi ve Hayır Merkezi aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere günlük olarak ulaştırılan yemeklerde kullanılacak. Hasat sonucunda yaklaşık 1.5 ton zeytinyağı elde edilmesi hedefleniyor.

Yapılan zeytin hasadıyla kaynakların doğru bir şekilde kullanıldığını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Sezonun başlamasıyla birlikte bu yıl da zeytin hasadımıza başladık. Belediyemize ait park ve yeşil alanlarımızdaki zeytinlerimizi kendimiz topluyoruz. Zeytin sıkım sürecinin tamamlanmasının ardından elde ettiğimiz zeytinyağını Aşevi ve Hayır Merkezimizde kullanıyoruz. Bu sayede kaynaklarımızı en doğru ve verimli şekilde değerlendirmiş oluyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel