Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem şehzadeler belediyesi

Turgutlu’daki Afet Sonrası Acil Eylem Planı Oluşturuldu
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Turgutlu ilçesinde yaşanan doğal afet sonrası acil eylem planı oluşturdu. MASKİ tüm Manisa’yı etkisi altına alan ve Turgutlu’da da etkili olan yoğun yağmur yağışı sonrası ilçede altyapı sıkıntısı yaşanan yerlerde çalışma yapılacak noktaları belirledi.
Manisa ili genelinde yaşanan yoğun yağmur yağışı sonrası tüm ekipleri ile teyakkuz halinde çalışarak sorun yaşanan yerleri kontrol altına alan MASKİ Genel Müdürlüğü, kalıcı çözüm üretmek için çalışmalara başladı. Bu kapsamda, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ve Şehnaz Başaran, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel ve İçme Suları Dairesi Başkan Vekili Abdurrahman Karataş ilçede acil olarak yapılması gereken çalışmaları masaya yatırdı. Yapılan toplantıda acil olarak yapılması gereken noktalar belirlendi. MASKİ Genel Müdürlüğü bu çalışmaların hayata geçirilmesini beklemeden yaralara neşter vurmaya başladı. Turgutlu’da yaşanan doğal afet sonrası İzmir-Ankara Karayolu trafiğe kapandı. Yolun bir daha su altında kalıp vatandaşların mağdur olmaması için MASKİ, Karayolları Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma hayata geçirdi. MASKİ ekipleri acil müdahale olarak ilk etapta 80 metre uzunluğunda 800’lük boru döşeyerek suyun yolda birikmesinin önüne geçilmesi için çalışma yaptı.
ÇALIŞMA YAPILACAK NOKTALAR BELİRLENDİ
Turgutlu’da mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmur sonrası vakit kaybetmeden çalışmalarına başlayan MASKİ, görüşme sonunda su basan caddeler ve sokaklar için planlamasını yaptı. MASKİ Genel Müdürlüğü, yapılan incelemeler ve çıkartılan raporlar sonrasında ilk etapta çalışma başlatılacak noktaları belirledi. Bu kapsamda ilk etapta, projelendirilmesi için hemen başvurulan Mimar Sinan Bulvarı’na yağmursuyu ve kanalizasyon hattı döşenecek. Leylek Çayı civarını da gündeme alan MASKİ Genel Müdürlüğü ek kanalizasyon hattı döşeyecek. Çalışmalar kısa süre içerisinde hayata geçirilerek, yaşanan sorunlar ortadan kaldırılacak.
“KALICI ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, tüm Manisa’yı etkisi altına alan ancak en çok Turgutlu ilçesini etkileyen yağışlar sonrası ekiplerin koordineli bir çalışma yürüttüğünü belirterek vatandaşların yaşadığı sorunları çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Genel Müdür Koç, “Ancak biz konuyu bu noktada bırakmadık. Genel Müdür yardımcılarımız ve ilgili daire başkanlarımızla, yaşanan sorunları masaya yatırdık. Kalıcı çözüm üretmek için yoğun bir çalışmayla bir eylem planı oluşturduk. Bu konuda Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin ile hemen iletişime geçtik.Onların da görüşlerini aldık. En doğru çalışmayı yapmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda belirlediğimiz planı ivedilikle hayata geçireceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel