Öne Çıkanlar Kula Devlet Hastanesi izmir istanbul Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem enflasyon açıklaması

TEK Kurdele İle 4 Açılış
Manisa’nın merkez ilçelerinden Şehzadeler’de tek kurdele ile 4 açılış gerçekleştirildi. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kodla Manisa Şehzadeler Atölyesi ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinin Yılsonu Sergisi Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın katılımı ile açıldı.
Manisa’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından kurulan Şehzadeler ilçesinde hizmet veren Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü düzenlenen törenle açıldı. Açılışta ayrıca Kodla Manisa Projesinin Atölyesi ve Şehzadeler halk Eğitim Merkezi Yılsonu sergisinin de açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Ali Özyiğit, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (MESKOP) Başkanı Recep Çınar, Manisa OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, daire müdürleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hizmet verdikleri binada Kodla Manisa Atölyesinin de açılıyor olmasını kendileri için mutluluk verici olduğunu belirterek katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti. Kanca, “Halk Eğitim Merkezimiz bugüne kadar 17 bin 684 kursiyere ulaşmış, bunlardan 7 bin 674 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır. Şuan aktif olarak 38’i merkez binada 163’ü işbirliği yapmış olduğumuz diğer birimlerde olmak üzere toplam 201 kursumuz devam etmektedir. Hedefimiz kalite ve kurs sayısını her geçen gün artırmaktır. Bu kurslarda üretilen el emeği göz nuru çalışmaları, kodlama ve robotik olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan atölyelerimizi beğenmenizi umuyorum.” Dedi.
Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, “Bu binada öncelikli olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü kurduk daha sonra son iki katını Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak açtık. Bugüne kadar binanın biraz da eski olmasından dolayı ciddi masraflarımız ciddi emeklerimiz oldu. Son olarak da Sayın Valimizin başlatmış olduğu Kodlama Atölyesinin bu binada faaliyet göstermesinin uygun olacağını düşündük ve en üst katında kodlama atölyesini açtık.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün halk oyunları ekibinin Ege Bölgesi oyunları, eskrim kursiyerlerinin gösterisi, Muay Thai kursiyerlerinin gösterisi ve Karadeniz yöresi halk oyunları gösterileri sergilendi. Gösterilerin ardından Kodla Manisa ve Akıl Oyunlarında derece yapan öğrenciler ödüllendirilirken 26 genç girişimciye de belgeleri takdim edildi. Hayırseverlere de kursiyerler tarafından hazırlanan ebru çalışmaları ve Manisa bezi hediye edilerek katkılarından dolayı teşekkür edildi.
Yapılan ödül ve belge töreninin ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve protokol üyeleri Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kodla Manisa Şehzadeler Atölyesi ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinin Yılsonu Sergisinin açılış kurdelesini kesti. Vali Bektaş Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini inceledikten sonra Kodlama Atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel