Öne Çıkanlar nurullah savaş mısırdaki idam kararları recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu yunusemre

Sürücülere Ücretsiz Reflektör Ve Kask Dağıtılacak
Saruhanlı Belediyesi, yaz aylarında artan motosiklet ve traktör kullanımında ortaya çıkabilecek trafik kazalarının önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla hazırladığı, “Yaşama Tutun” projesi kapsamında sürücülere kask ve reflektör dağıtacak.
Söz konusu proje, Saruhanlı Belediyesinde düzenlenen törenle basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Programa Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, İlçe Emniyet Müdür Vekili Barış Bora Şenyurt, Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.
İki kurumun ortaklaşa yürüteceği projeye ilişkin hazırlanan evrakların imzalandığı programda, Saruhanlı Belediyesi tarafından satın alınan bin adet reflektör ve 100 adet kask, traktör ve motosiklet sürücülerine dağıtılmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Başkan Yaralı, burada yaptığı açıklamada alınabilecek bir takım tedbirlerle trafik kazalarının önlenebileceğini, bu kapsamda reflektör ve kaskın sürücüler için hayati önem taşıdığını söyledi.
Salihli - Gölmarmara karayolunda geçen yıl tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonet ile tırın çarpışması sonucu 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan büyük bir trafik kazasının meydana geldiğini anımsatan Yaralı şunları kaydetti:
“Bizlerde tarım bölgesinde yaşadığımız için traktörüyle tarlasına giden çiftçilerimizin can güvenliğinin sağlanması açısından bir çalışma başlattık. Bu kapsamda bin adet reflektör, 100 adet motosiklet kaskı alıp dağıtmaya karar verdik. Bu doğrultuda traktör sürücüleri römorklarına takacakları reflektör ile daha görünür hale gelecek. Bu da trafik kazalarının önlenmesini sağlayacaktır. Ayrıca son yıllarda motosiklet kullanımında da çok ciddi artış olduğunu görüyoruz. Bununla beraber çok vahim motosiklet kazaları da beraberinde gelebiliyor. Motosiklet sürücülerinin de can güvenliğini sağlamak adına kask aldık. Kask gerçekten hayat kurtarabilir. Aldığımız reflektör ve kaskları güvenlik birimlerine teslim edeceğiz, dağıtımı onlar yapacak.”
Vatandaşların trafikte daha dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıda bulunan Başkan Yaralı, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde ifade ettiği gibi, “Yolların kralı değil, kuralı olur” sözünü ben çok önemsiyorum. Vatandaşlarımızın da kurallara uymasını öneriyorum. Projemizin vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel