Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Somalı İşçiler Eylemde
 Facianın meydana geldiği Soma Kömür İşletmeleri’ne ait Eynez maden ocağı ve diğer işletmesi olan Atabacası maden ocağından çıkarılan işçiler ilk olarak Soma Belediyesi Sinema Tiyatro ve Konferans Salonu’nda kıdem tazminatlarını alabilmek için izlenecek yol hakkında görüş alışverişinde bulundu. Sonra Fatih Caddesi’nden Türkiye Kömür İşletmeleri Ege Linyitleri İşletmesi’ne kadar ’Tazminat hakkımız söke söke alırız’, ’Soma işçine sahip çık’ sloganları eşliğinde yürüdü. Burada tazminatlarının ödeneceğinin açıklanmasına kadar bekleyeceklerini dile getiren işçiler, haklarını alamadıkları takdirde Cengiz Topel Meydanı’nda oturma eylemi yapacaklarını dile getirdi.

"ALNIMIZIN TERİNİ İSTİYORUZ"

Atabacası maden ocağından 3 ay önce çıkarılan maden işçisi Adnan Yılmaz, "Biz dilenci değiliz ki her gün sokaklara çıkalım, alnımızın terini istiyoruz. Bize verilen sözler tutulmadı. Kendileri istediğinde yasayı bir saatte değiştiriyor. Zaten 301 işçimiz can vermiş, acımız büyük. Şimdi de çoluk çocuk aç kaldık. Bugün Çarşamba mesela buranın semt pazarı var. Herkes pazara çıkacak ama biz çıkamıyoruz. Biz elektrik, su paramızı ödeyemiyoruz. Allah razı olsun 840 lira işsizlik parası alıyoruz. Zaten 700-800 lira kredi borçlarımız var. Bankalar bir yandan baskı yapıyor. Esnaf bir yandan istiyor. Avukatlar bir yandan arıyor bizi. Şimdi biz nereye gidelim" dedi.

"SÖZLER TUTULSUN"

Maden işçisi Mesut Saraçbaşı da, "Enerji Bakanı Taner Yıldız facianın yaşandığı ocakta son cenaze çıkarıldığında merdivende bana, ’oğlum sizi hiç bir zaman işsiz bırakmayacağız, mağdurda bırakmayacağız’ dedi. Ben, Enerji Bakanının samimiyetine inanıyorum. Bize sahip çıkacağına da inanıyorum. Biran önce bize sahip çıkmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel