Öne Çıkanlar Jandarma ekipleri ilk apantisit ameliyatı ak parti somada nevruz kutlamaları hazine bakanı

Soma’daki sokak hayvanı popülasyonu kontrol altına alınıyor

Manisa’nın Soma ilçesinde zabıta müdürlüğüne bağlı hayvan barınağı ekipleri sokaklardaki sahipsiz hayvanların gerekli tedavilerini yapıp, kısırlaştırmalarını tamamlayarak sahipsiz hayvan popülasyonunu kontrol altına alıyor.

Soma Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı Hayvan Barınağı ekipleri, sokak hayvanları kısırlaştırarak tedavilerini gerçekleştiriyor. Salgın hayvan hastalıkları ve hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıklarının kontrolü yapan ekipler bir yandan da kontrolsüz üremenin önüne geçiyor.

Belediye bünyesinde 5 personel ile birlikte yapılan çalışmaları anlatan Soma Belediyesi Veteriner Hekimi Engin Eren, "Amacımız, sahipsiz canlarımızı bakım evine alarak gerekli tedavilerini yapmak ve kısırlaştırmalarını tamamlayarak sahipsiz hayvan popülasyonunu kontrol altına alabilmek. Burada öncelikle kısırlaştırma işlemini gerçekleştiriyoruz ve kulaklarına küpe takıyoruz. Kuduz aşısı, iç ve dış parazitlerine bakıp doğal yaşam alanına geri bırakıyoruz. Bunun harici trafik kazaları ve çeşitli nedenlerle gelenleri tedavi ediyoruz. Barınağımızda nisan, mayıs, haziran ve temmuz ayında 72 adet erkek, 58 adet dişi köpek kısırlaştırma, aşılanma ve küpeleme işlemi yapıldıktan sonra alındığı bölgeye ve ilçe sınırları içerisindeki doğal ortamlarına geri bırakılmıştır. Ayrıca ilçemizin 18 ayrı noktasında mama sunumu yapılmaktadır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel