Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem şehzadeler belediyesi

Soma Maden Şehitliği Çalışmaları Başladı
 Soma Belediye Mezarlığı içerisinde geniş bir alanı kapsayacak olan Maden Şehitliği’nde faciada hayatını kaybeden 301 işçinin de anıtının olacağını açıklandı. Büyükşehir yasasıyla birlikte anıt mezarın yapımı Soma Belediyesi’nden alınarak Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti.

120 GÜNDE TAMAMLANACAK

Projeyi Manisa Büyükşehir Belediyesi Proje ve Etüt Dairesi’nin hazırladığını ve Türkiye İhracatçılar Birliği’nin desteğiyle 120 günlük süre zarfında tamamlanacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Oğuz Belgül, “Yapılacak olan anıt mezar iki bölüm halinde yolun sağı ve solu halinde olacak. Burada öncelikle alt yapı çalışmaları ilgili müteahhit tarafından gerçekleştiriliyor. Onun üzerine mermer kaplamaları yapılacak. Mevcut mezarlar daha belirgin bir hale gelecek ve daha düzgün olacak. Ondan sonra peyzaj çalışmaları, oturma yerleri bütün şehitlerimizin mezarları üzerinde isimleri mevcut olacak. Şehitliğin ortasına da kömür topundan alev çıkan bir görsellik kazandırılacak. Çalışmalar başladı, inşallah en kısa zamanda tamamlanacak. Bunun yanında mezarlık içersinde de düzenleme çalışmalarını başlattık. Ara geçiş yolları ve ağaçları düzgün bir şekilde elden getirerek daha güzel bir görünüme kavuşturmaya başladık. Mezarlık içersindeki yolu da şehitliğin tamamlanmasının ardından yeniden parke taşları döşenmek üzere yenileceğiz” dedi.

"BUNDA BİLE GEÇ KALINDI"

13 Mayıs’ta Türkiye’yi sarsan faciada eşi Mustafa Kaya’yı kaybeden Naciye Kaya, "Buna bile geç kaldılar. Neredeyse senesi dolmak üzere ama yeni başlıyorlar. İnşallah 13 Mayıs’a yetişir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel