Öne Çıkanlar Başakşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü para

Soma İddianamesinin İncelemesi Sürüyor
 Manisa Barosu eski Başkanı Zeynel Balkız, Soma Holding A.Ş.’ye ait Eynez maden ocağında 301 madencinin ölümüne neden olan maden faciası iddianamesinin henüz kabul edilmediğini söyledi. İlk iddianamenin 100 sayfadan oluştuğunu ve ve eksiklikleri nedeniyle iade edildiğini hatırlatan Balkız, eksiklikleri giderilen yeni iddianamenin 230 sayfadan oluştuğunu ve 25 Şubat tarihinde mahkemeye sunulduğunu söyledi.

YANLIŞ BİLGİ

Gelen yanlış bir bilgiden dolayı iddianamenin kamuoyuna ‘kabul edildi’ diye yansıdığını dile getiren Zeynel Balkız, “Gelen yanlış bir bilgiden dolayı yanlış bir anlaşılma oldu ve iddianame kamuoyuna ‘kabul edildi’ diye yansıdı. İddianame daha henüz kabul edilmedi. Yürütülen soruşturma kapsamında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca eksiklikleri tamamlanarak Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ne yeniden sunulan iddianameye ilişkin mahkemenin incelemesi devam ediyor. Dava dosyasının çok geniş olması nedeniyle mahkemenin 15 günlük inceleme süresinin tamamını kullanabileceğini tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

İSTENEN CEZALAR

Soma’daki maden faciasıyla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ne yeniden hazırlanıp gönderilen 230 sayfalık iddianamede, tutuklu olarak yargılanacak 8 şüphelinin ‘olası kastla öldürme’ suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan öncekine göre bir artarak 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. Tutuksuz yargılanan 37 kişi için de bilinçli taksir suçundan, çok sayıda kişinin ölümüne neden olmaktan dolayı 24 ay temel cezayla, yani 2 ay temel cezaya üçte bir artırım getiren 32 aylık bir cezayla cezalandırılmaları isteniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel