Öne Çıkanlar nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu mısırdaki idam kararları genel kurmay başkanlığı

Sessizlerin Dünyasına Ortak Olacaklar
 Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işaret dili eğitimi kursu başlatıldı. Müdürlüğün 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen kursa ilk aşamada 60 kişi başvurdu. Uygulamalı olarak verilen ve 3 ay sürmesi planlanan eğitimlere başvuru sayısının yapılacak talebe göre daha da artacağı bildirildi. İşaret dili eğitimine katılanlar, sağır ve dilsiz insanlarla iletişim kurabilmeleri amacıyla kursa başladıklarını belirterek, engelleri kaldırarak herkesin işaret dilini bilmesi gerektiğini söyledi.

İLETİŞİM ÇAĞINDA İLETİŞİMSİZLİK YAŞIYORUZ

Göreve gelmesinden bu yana çok sayıda etkinliğe imza attıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, "Bunlardan biri işaret dili eğitimidir. Hükümetimizin yeni yaptığı çalışmalarda kurumlarda zorunlu haline getirilecek işaret dili eğitimleri olmasını gerektiriyor. Biz de bu anlamda gençlik merkezimizde işaret dili eğitimi kurslarına ağırlık veriyoruz. Bu konuda yetkin eğitmenlerimiz var. Üniversitede okuyan arkadaşlarımız katılıyor. Bu eğitimi alanlar bazı kurumlarda belki ön plana çıkacaklar. Kendileri tercih edilir olacaklar. Sağır ve dilsiz durumdaki insanlarla karşılaştıklarında iletişim kurmakta güçlük çekmeyecekler. Bazen iletişim çağında iletişimsizlik yaşıyoruz. Artık insanlar birbirleri ile konuşmayı unuttu. Artık işaret dilini öğrenerek bu dil ile karşı tarafla iletişim kurabilecekler. Şuan plana göre kursumuz 3 ay sürecek. 60 kişi eğitimden faydalanıyor. Bu rakam arz talep ile değişebilir. Öğretmenimiz de özveri ile çalışıyor. Biz de onla birlikte yeni kurslarımızı açıp eğitimlere devam edeceğiz” diye konuştu.

‘İŞARET DİLİ BENİM İÇİN ENGEL DEĞİL’

Kursiyerlerden Esra Arın ise, “İşaret dili benim için engel değil. Buraya engelleri aşmak için geldim. Bu durumda bir akrabam ve yakınım yok. Sadece bir gün bu engelle karşılaşırsam diye bu kursa başladım. Farklı bir çok kişiyle karşılaşacağız. Bu insanlarla iletişim kurmayı istiyorum. Sağır ve dilsiz olanların ifade edemediği şeyleri anlamayan birçok insan var. Dertlerini anlatamadığından sinirlerini arkadaşından çıkartmış olabilirler. Biz onları anlayamıyor ve yardımcı olamıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel