Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Şehzadeler’de hayat boyu öğrenme toplantısı yapıldı

Manisa’da Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği toplantısı Öğretmenevi’nde yapıldı. Toplantıya Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkana Ömer Faruk Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, oda başkanları, kurum müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, yaşam boyu öğrenmenin çok önemli olduğunu belirterek, Halk Eğitim Merkezleri’nin yaşam boyu öğrenmeye büyük katkılarının olduğunu ve bu nedenle toplumdan gelecek her türlü kurs talebine açık olduklarını söyledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenmenin insanın hayatında önemli olduğunu belirterek, “Eğitim süreci doğumdan ölüme kadar olan önemli bir süreçtir. İnsan her yaşta yeni bilgiler öğrenir. Bu nedenle açılacak her türlü kursa destek vermeye hazırız. Belediye olarak ta Halk Eğitim merkezimiz ile yeni kurslar açmaya hazırız" dedi.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, sivil toplum örgütlerine ve odalara çağrıda bulunarak, “Üyelerinize yönelik ne tür eğitim ve kurs gerekiyorsa bu talebi karşılamaya hazırız. Yeter ki Halk Eğitim Merkezimiz ile işbirliği içinde bulunsunlar. İstedikleri kursları açabilecek düzeydeyiz" dedi.

Toplantıda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, 2016 Eylül ayından 2017 Ocak ayına kadar çeşitli branşlarda toplam 109 kurs açtıklarını ifade etti. Kanca, açılan kurslara 3 bin 313’ü kadın, 2 bin 460’ı erkek olmak üzere 5 bin 773 kişinin katıldığını belirterek, “2014 yılında faaliyete giren Halk Eğitim Merkezi’miz bu zamana kadar toplam 1378 kurs açmıştır. Bu kurslarımızda toplam 25 bin 552 kişi eğitim görmüştür" diye konuştu.

2017 yılı için hedef büyüttüklerini dile getiren Kanca, kurs çeşitliliğini 160’a çıkartarak, bu yıl içerisinde 800 kurs açmayı planladıklarını belirtti. Kanca, “Hedefimiz şuanda 5 bin 773 olan kursiyer sayımızı bu yılsonu itibariyle 10 bine yükseltmek. Bu yıl içinde 1 AB, 1 Zafer Kalkınma Ajansı’na proje hazırlamayı düşünüyoruz. Aile eğitimlerine yönelik ise en az 20 sempozyum düzenlemek hedeflerimizin arasında yer alıyor. Bizim en önemli talebimiz odalarımızdan kurslar konusunda talep gelmesi. Odalarımız hangi alanda olsun, üyelerine yönelik bizden kurs talebinde bulunabilirler. Sivil toplum kuruşlarımızla işbirliği içinde çalışmak istiyoruz” dedi. Açıklamaların ardından toplantıya katılan oda başkanlarının açılması düşünülen kurslar hakkında fikirleri alındı.

Anahtar Kelimeler:
Manisa şehzadeler Ilçe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel