Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp alaşehir mitingi

Şehzadeler saraçlığı unutturmayacak
 Manisa’nın son saraç ustası Şakir Sabancıoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal’ı ağırladı. Sabancıoğlu, unutulmaya yüz tutmuş mesleğinin inceliklerini ve anılarını şehrin üst düzey yöneticileriyle paylaştı. Baba mesleği saraçlığı 8 yaşındayken öğrenmeye başladığını belirten Sabancıoğlu, "Dede ve baba mesleğimi kendi çabalarımla sürdürmeye çalışıyorum. Bir zamanlar günde 5 semer yaptığımız oluyordu şimdi işlerimiz giderek azaldı. Yetiştirdiğim kalfalar iş olmadığı için başka mesleklere yöneldi. Oğlum da saraç olmak istemedi. Daha ne kadar dayanır, mesleğimi daha ne kadar sürdürebilirim bilmiyorum. Manisa'nın son saracı benim. Birilerinin çıkıp saraçlık gibi unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin devamını sağlaması gerekir" dedi. 

SARAÇ USTASI MESLEĞİNİ ÖĞRENCİLERE ANLATACAK

Şehzadeler Kaymakamı Çorumluoğlu, “Şakir Bey babadan oğula geçen bir mesleğin Manisa’daki son temsilcisi. 66 yaşında ve hala mesleğini sürdürme çabası içerisinde. Ustamızın tecrübelerinden, gençlerimizin faydalanması gerektiğini düşünüyorum. Bu kapsamda öğrencilerimizi, ustalarımızla buluşturabileceğimiz bir program hazırlayabiliriz” dedi. Saraç mesleğinin yaşatılması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Başkan Çelik ise, “Saraç ustamız Şakir Sabancıoğlu, bugün unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasına giren saraçlığı sürdürmeye çalışıyor. Kendisi Manisa’nın son saracı. Binek hayvanlarının eyer, semer gibi takımların deri ve meşinden olan kısımlarını yapma ve tamir etme işi sanatı olarak bilenen saraçlığın tanıtılması, bu meslek dalının unutulmaması için belediyemiz bünyesinde bir çalışma yapabiliriz. Bu çerçevede en kısa süre içerisinde öğrencilerimizle ustamızı buluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel