Öne Çıkanlar izmir istanbul Kula Devlet Hastanesi Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu enflasyon açıklaması

Şehzadeler Belediyesi’nden engellilere özel oyun alanları
Manisa Şehzadeler Belediyesi tarafından Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hazırlanan “Şehzadeler Parkları Hayat Bulsun Engelsiz Olsun” projesi kapsamında 13 mahalleye 16 engelli çocuklara özel oyun parkları yapıldı.
Manisa Şehzadeler Belediyesi tarafından Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hazırlanan “Şehzadeler Parkları Hayat Bulsun Engelsiz Olsun” projesi kapsamında 13 mahalleye 16 engelsiz oyun alanında engelli çocuklar da oyun oynayacak. Yaklaşık 1 milyon 150 bin liralık bütçeyle hazırlanan projenin yüzde 60’lık kısmı Zafer Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı. Proje kapsamında ayrıca gezici mobil sahne de hazırlanarak, etkinlikler engellilere götürülecek. Projenin açılış töreni Şehzadeler Belediyesi Bedesten Çok Amaçlı Salo’nda gerçekleştirildi. Törene, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, engelli dernekleri temsilcileri, engelliler ve daire amirleri katıldı. Törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ailelerin en büyük şikayetlerinin engelli çocukları için oyun alanlarının olmaması olduğunu belirterek, bu şikayeti dikkate aldıklarını söyledi. Başkan Çelik, “Bu ihtiyacı tespit ederek Şehzadeler Belediyesi olarak, Şehzadeler’de 4 adet engelsiz oyun parkı yaptık. Zafer Kalkınma Ajansı’yla hayata geçirdiğimiz projelerden ayrı olarak yaptık. Göreve gelir gelmez ilk defa Şehzadeler sınırlarında engelli çocuklarımızın yoğun olduğu mahalleleri tespit ederek 4 adet engelsiz çocuk oyun parkı yapmıştık. Bu rakamı arttırmak istiyorduk. Şehzadeler’in bir çok mahallesinde bu engelsiz parklardan yapalım. Maalesef maddi imkanlarımız buna el vermiyordu. Bu noktada engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun Şehzadeler’de 16 park yapmak amacıyla Şehzade Parkları Hayat Bulsun Engelsiz Olsun isimli projeyi hazırladık ve Zafer Kalkınma Ajansı’na sunduk” dedi.
Proje hakkında bilgi veren Başkan Çelik, “Yaklaşık 1 milyon 150 bin lira bütçesi bulunan proje ile 13 mahallemizde 16 parkta engelli çocuklarımızın kullanımına uygun oyun parkları kurulacak ve engelli çocuklarımızın yüzünü güldürecektik. Yaptığımız bu projede Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Bu proje kapsamında etkinliklerimizi engellilerimizin yaşamının uzak mahallelerimize de götürmek amacıyla Mobil Oyun Hizmet Aracı’nı da alarak hizmete sunduk. Parkların maliyeti tahminlerimizin altında olunca yaklaşık 100 bin lira bir rakam boşta kaldı. Yeniden Zafer Kalkınma Ajansına başvuruda bulunarak kalan bu para ile engellilerimiz için engelli taşıma aracı almak istediğimizi ifade ettik. Bu konudaki isteğimizi de geri çevirmediler ve engelli taşıma aracımızı da aldık” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol tarafından etkinlikleri engellilere götürmek için hazırlanan mobil oyun aracı incelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel