Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam alaşehir mitingi Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

Şehzade Mehmet Koleji’nden Matematikte Gümüş Madalya
Manisa Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi öğrencisi Kutay Arda Güler, Antalya’da düzenlenen 21. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı’nda, gümüş madalya kazandı.
Türkiye çapında en seçkin liselerin katılımıyla 1996 yılından bu yana düzenlenen Ulusal Matematik Olimpiyat sınav sonuçları belli oldu. Açıklanan sonuçlara göre Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi öğrencisi Kutay Arda Güler, gümüş madalya kazandı. Başarısından dolayı Kutay Arda Güler’i tebrik eden Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi Müdürü Giray Kara, “Öğrencimizle gurur duyuyoruz. Okulumuz, matematik alanında dünya olimpiyatlarında madalyalar kazanmış bir okul. Matematik olimpiyat başarımız gelenek haline geldi.” dedi.
Başarılı öğrencinin babası Sedat Güler ise, “İki oğlum da bu okulda okuyor ve ikisi de matematik olimpiyatlarına hazırlanıyor. Katkılarından dolayı öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kutay Arda Güler de başarısını TÜBİTAK ulusal bilim olimpiyatları ve dünya olimpiyatlarında devam ettirmek istediğini, ayrıca bu çalışmalardan sonra YGS ve LYS sorularının çok kolay geldiğini, başka bir amacının LYS’de büyük bir başarı elde etmek olduğunu, okuldaki bütün öğretmenlerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ettiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel