Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem şehzadeler belediyesi Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu

Saruhanlı ve Gölmarmara AAT için enerji teşvikine başvuruldu
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ve Gölmarmara Atıksu Arıtma Tesisleri için çevre iznine başvurdu.
MASKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerden devraldığı atıksu arıtma tesislerini çalıştırmaya başladı. Atıl durumda olan tesisler MASKİ’nin çalışmaları ile Gediz ve Bakırçay’ın temizlenmesi için faaliyete alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan enerji teşviki almak adına başvuru yapan MASKİ’nin, Saruhanlı ve Gölmarmara’daki tesislerinden numune alımı gerçekleştirildi. Analize giden numunelerden gelecek sonuçlara göre enerji teşviki için çevre izni alınacak. MASKİ Genel Müdürlüğü, alınacak olan enerji teşvikiyle tesiste kullanılan elektrik bedelinin yarısını geri alacak. Tesislerde çevre izni alınması ile birlikte harcanacak para yarı yarıya azalacak. Bu kapsamda yapılan numune alım işlemine MASKİ Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı İşletmeler Şube Müdürü Gökhan Çevik ve kontrol mühendisleri katıldı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ve Alaşehir’de bulunan Atksu Arıtma Tesisleri’nde söz konusu teşvikten yararlanıyor. Saruhanlı ve Gölmarmara’daki tesisler için de çevre iznine başvuran MASKİ, enerji teşviki ile idareye geri ödenen ücreti diğer yatırımlarına aktaracak. İlerleyen dönemde diğer tesislerde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın enerji teşvikinden faydalanmak için başvuruda bulunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel