Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Salihli’den İç Anadolu Gezisi
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve meclis üyelerinden oluşan 86 kişilik bir grup Kapadokya yöresi, Nevşehir, Kayseri ve Konya’da kültür turu gerçekleştirdi. Grup tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlevilik kültürü hakkında bilgi sahibi oldu.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, farklı kültürleri tanımak ve üyeler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla 4 günlük İç Anadolu Bölgesi inceleme gezisi düzenledi. Geziye Oda’nın Yönetim Kurulu üyeleri ve eşlerinin yanı sıra, meclis üyeleri, oda üyeleri, eşleri ve çocukları da katıldı.
Gezinin ilk günü Kayseri’de Hunat Hatun Külliyesi, Kayseri Kalesi, Onyx atölyeleri ve çömlekleriyle ünlü Avanos ziyaret edildi. Yaklaşık beş bin yıldır burada yaşayanların sığınak olarak kullandığı, 5 bin kişiyi barındırabilecek kadar büyük olan Kaymaklı Yeraltı Şehri, ardından da dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan, Ihlara Vadisi gezildi. 105 kiliseyle ve içinden akan Melendiz Çayı’yla doğa ve tarihin iç içe olduğu vadi, Salihlili grubu kendine hayran bıraktı. Narlıgöl Krater Gölü’nden sonra gezi, Nevşehir’in Uçhisar ilçesiyle devam etti. Burada Göreme’nin büyük peri bacaları kuşbakışı görüldü.
İkinci gün gezi Kapadokya semalarında balon turu ile devam etti. 4 bin yıldır bölgede babadan oğula, dededen toruna geçen, Kızılırmak’ın toprağından yapılan çömlekçilik sanatını icra edenler yakından izlendi. Ardından, Dervent Vadisi veya Hayal Vadisi de denen bölgede, fotoğraflar çekildi. Daha sonra Hacı Bektaş’a gidilerek Türbe, çilehane, Mahzuni Şerif ve Pir Sultan Abdal heykelleri görüldü, Hacı Bektaş-ı Veli kültürü ve külliyesi hakkında bilgiler alındı.
Turun üçüncü gününde Göreme Açıkhava Müzesi ve Üç Güzeller Peribacaları, Asmalı Konak ve Güvercinlik Vadisi’nden sonra, Kapadokya bölgesinin kuşbakışı olarak görüldüğü bölgenin en büyük Peri Bacası, aynı zamanda bölgenin panoramik olarak en iyi şekilde görüldüğü en yüksek noktası Uçhisar Kalesi’ne çıkıldı. Daha sonra Kayseri’ye gidilerek tarihi yerler gezildi.
Salihli TSO grubu, gezinin son günü, Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin türbesini ziyaret etti. Geziye katılan işadamları ve eşleri Kapadokya’ya ve dünya çapında bilinen Mevlevilik kültürü ve felsefesine hayran kaldı.
Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, kısa süre içerisinde farklı kültürleri tanımak için yerinde ziyaretlerin büyük önemi olduğuna inandıklarını belirterek, dört günlük bu gezinin hem bilgi ve görgülerini artırdığını, hem de üyeler ve eşler arasında kaynaşma sağladığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel