Öne Çıkanlar kenan ışık kısa film manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı şehzadeler belediyesi

Salihli’de Ahilik Haftası Kutlandı
29’uncu Ahilik Haftası Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunum töreni ile başladı.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık ile esnaf odası başkan ve yöneticileri ile oda genel sekreterlerinin katıldığı törende Atatürk Anıtına çelengi Salihli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı sundu.
“ÖZÜMÜZ AHİLİĞE DAYANMAKTADIR”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı da yine esnaf odaları adına Salihli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı yaptı. 29’uncu Ahilik Kültürü Haftası’nın tüm esnaf ve sanatkarlar için hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Dağıstanlı “Bilindiği üzere esnaf ve sanatkarımızın özü, kökü ve temeli Ahilik Kültürüne ve Ahilere dayanmaktadır. Ahilik ticarette dürüstlüğü, mesleki faaliyetlerde kendi kendini denetlemeyi öngörür. Bizler ahiliği sadece esnaf ve sanatkarların geçmişten gelen bir gurur kaynağı olarak değil, aynı zamanda büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olan ülkemizin ölümsüz bir ışık kaynağı olarak da görüyoruz” dedi.
“ESNAF VE SANATKAR, TOPLUMUN BEL KEMİĞİDİR”
Dağıstanlı konuşmasına şöyle devam etti:
“Hepinizin bildiği gibi, küresel gelişmeler nedeniyle esnaf ve sanatkarlarımız hızla yok olma sürecindedir. Dünya artık tek bir Pazar haline gelmiş, rekabette sınırlar kalkmıştır. Büyük işletmeler ekonomik ve siyasi güçleri ile esnaf ve sanatkarları ezip geçmektedir. Oysa esnaf ve sanatkarlar ekonomik olduğu kadar, sosyal bir olgudur, toplumun orta direği, bel kemiğidir."
Esnaf odaları olarak Ahilik Haftasını çok önemsediklerini ifade eden Dağıstanlı, “Ahilik anlayışını canlı tutmak için, bize ait olan bu değerleri daha fazla özümsemek, geliştirerek hayatımıza uygulamak istiyoruz ve buna mecburuz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm esnafımızın 29.Ahilik Haftasını kutluyor, gelecek günlerin başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere, tüm toplumumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Salihli’de bulunan esnaf odaları 29’uncu Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası kapsamında ayrıca Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin katkılarıyla Kent Meydanı’nda lokma hayrı gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel