Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi

Salihli Sanayi Esnafından Geleneksel Kutlama
Yüksel Hisar Başkanlığı’ndaki Salihli Madeni Eşya Sanatkarları tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen Ahilik Kültürü Haftası’nın 11.si düzenlenen törenle kutlandı. Törende Yılın Ahi Beratı ödülü 44 yıllık oto elektrikçisi Hasan Tuna’ya verildi.
Manisa’nın Salihli ilçesinde 11. Ahilik Kültürü Haftası düzenlenen törenle kutlandı. Törene Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Başkan Yardımcısı İbrahim Karaca, Büyükşehir Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Halil Aşık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, SGK Salihli Merkez Müdürü Aynur Ölgün, esnaf odası başkanları ve sanayi esnafı katıldı. Yeni Sanayi Sitesi hizmet binasında düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan Madeni Eşya Sanatkarları Başkanı Yüksel Hisar, Türklerin Anadolu’da bin yıldan beri varlığını sürdürmelerindeki sırrın, Ahilik anlayışı içerisinde milli ve dini değerleri hayatlarına doğru uygulamalarından ve saygı göstermelerinden kaynakladığını söyledi. Ahiliğin zenginliğe karşı olmadığını belirten Yüksel, “Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak Ahilikte bir ahlak kuralıdır. Ahilik, halkın sırtından geçinenlere, bir köşeye çekilip miskin miskin oturanlara karşıdır. Kendinden önce başkalarını düşünmek ve kollamak, hak ettiğinden fazlasını istememek, kanaat ve tevazu ölçüleri içerisinde hırs ve tamahtan uzaklaşmak, kendi yeteneğine uygun bir işle meşgul olmak, sanatını mutlaka bir üstattan öğrenmek ve birliğin, beraberliğin korunması için dayanışma içerisinde bulunmak ahiliğin mutlaka uyulması şart olan ahlak kaideleridir” dedi.
Ülkenin yapılanmasında, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasında değerli ustalar ile esnafların çok büyük emekler verdiğini ifade eden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise Salihli’nin dinamiklerini tarım, sanayi ve sağlık olmak üzere 3 ana başlıkta toplandığını vurgulayarak "Bu 3 unsur, Salihli’nin önünü açarak gelişimine katkı yapacaktır” dedi.
Kutlama programında Yılın Ahi Beratı ödülü 42 yıllık oto elektrikçisi Hasan Tuna’ya verilirken, Kadın Girişimci ödülü Selda Okçu’ya, Genç Girişimci ödülü ise Şener Zaman’a verildi. Tuna’nın ödülünü Belediye Başkanı Kayda, Okçu’nun ödülünü SGK Salihli Merkez Müdürü Ölgün, Zaman’ın ödülünü ise Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Rifat Yavaş verdi.
Meslekte 25. yıl onur, hizmet şeref ile yılın genç girişimcilerine onur belgelerinin verildiği törende ayrıca Kosgeb uygulamalı girişimcilik kursu belgeleri ile çocukları üniversiteyi kazanan oda üyelerine de takdir belgesi verildi. Salihli Madeni Eşya Sanatkarları Odası’nın Hukuk Danışmanı Avukat Hasan Turgut ile Odanın Mali Müşavir Danışmanı Muhasebeci Ufuk Akcan’a teşekkür plaketinin verildiği 11.Ahilik kutlama programı verilen yemek ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel