Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Recepli Mahallesi Hayır Yemeğine Hazırlanıyor
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Recepli Mahallesi, her yıl geleneksel olarak Muhammed Zühdü Külliyesi’nde düzenlenen "Muhammed Zühdü Efendi Anma ve Hayır Yemeği" bu sene 29 Mayıs pazar günü yapılacak.
Her yıl çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımla gerçekleşen ve binlerce insanı ağırlayan Recepli Muhammed Zühdü Külliyesi’ndeki hazırlıklar tamamlandı. Kur’an-ı Kerim, Mevlidi şerif, ilahiler, Tevhid ve Kur’an Hatim duaları ile başlayacak olan program öğle namazının ardından kabir ziyaretinin yapılması ile tamamlanacak. Programda her yıl olduğu gibi etli nohut, keşkek, zerde tatlısı ve köy ekmeğinden oluşan hayır yemeği saat 09.30’dan itibaren dağıtılmaya başlanacak. Hayır yemeğine gitmek isteyen Manisalılar ise Aynı Ali, Molla Şaban ve Hüsrev Ağa camileri önünden kalkacak araçlarla Recepli’ye gidebilecek. Her yıl binlerce insanın katıldığı programa bu yıl da yoğun katılım olması bekleniyor.
MUHAMMED ZÜHDÜ EFENDİ KİMDİR?
Muhammed Zühdü Efendi 1882 senesinde Yuntdağı Asmacık köyünde doğdu. Köyünde hıfzını bitirip Bergama Karacaahmet Medresesi’nde tahsiline devam etti. 1903 senesinde Konya Kadınhan’a giderek zahiri ilmini aralıksız sürdürdü. 1909’da Asmacık köyüne dönünce köylüler tarafından yaptırılan medresede 16 sene öğrenci okuttu. 1925 senesinde Recepli Köyü’ne göç etti. Muhammed Zühdü Efendi; Tarıki Nakşi Halid-i Bağdadi kolundan olup Manevi ilmini Seydişehirli Hacı Abdullah Efendi’nin halifesi Akhisarlı Abdülcelil Efendi’den aldı. Yunt dağına halka kurup, insanlara hizmet etti. Bu mübarek zat bu yol üzere çevresini irşad etti. Muhammed Zühdü Efendi, her yıl Mayıs ayında Türkiye’nin çeşitli illerinden binlerce kişinin katılımıyla, türbesinin bulunduğu Recepli Mahallesi Muhammed Zühdü Külliyesi’nde düzenlenen hayır şenliğiyle birlikte anılmaya devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel