Öne Çıkanlar nurullah savaş mısırdaki idam kararları recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu yunusemre

Recep Çınar Yeniden Teskomb Yönetiminde
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (MESKOP) Başkanı Recep Çınar 21 Mayıs’ta Ankara’da yapılan TESKOMB Genel Kurulunda yeniden Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Çınar, yeniden yönetim kurulunda olmanın Manisa adına, esnaf ve sanatkarı temsil etme adına önemli bir olay olduğunu belirterek bölge birliği olarak hedeflerini açıkladı.
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (MESKOP) Başkanı Recep Çınar TESKOMB’un Ankara’da yapılan genel kurulunu değerlendirirken, bölge birliği olarak hedeflerini açıkladı.
Çınar, “21 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirmiş olduğumuz kısa adı TESKOMB olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Genel Merkezinin Genel Kurulunda yeniden Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş olmamdan dolayı mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Esnaf ve sanatkarımızı TESKOMB’ta uzun yıllardır temsil ediyor olmamız ve bunun devam ediyor olması bize ayrı bir mutluluk verdi. Manisa Kefalet Kooperatifleri Birliği, merkez birliği önemli bir kuruluştur. Türkiye’nin ekonomi nabzını, esnaf sanatkarın ekonomik nabzını elinde tutan bir kuruluştur. Gerçekten Türkiye’de bugün 20 katrilyona varan bir plasman hacmiyle Halk Bankasının en büyük paydaşı olduğunu da söylemek mümkündür. Bu bağlamda Manisa’da Esnaf Kefalet Bölge Birliği Başkanlığı ve merkez birliğinde yönetici olmak Manisa adına güzel bir olaydır. Biz yıllardır bu işlerin içerisindeyiz. Burada devam etmiş olmak gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Merkez Birliği Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül aynı zamanda ikinci dönemdir Yozgat milletvekili olarak parlamentoda da görev yapıyor. Bu bağlamda bizim daha çok önem kazandığımızı, kooperatiflerin daha çok önem kazandığını, kooperatiflere desteğin var olduğunu ve bundan sonrada daha kuvvetli bir şekilde var olacağını söylemek mümkündür. Manisa’mıza ve esnaf sanatkarımıza hayırlı olsun.” dedi.
MERKEZDE 100 MİLYON AŞILDI
Türkiye genelinde 20 katrilyona varan bir rakama ulaştıklarını kaydeden Çınar, “Bu önemli bir rakam. Manisa’mızda Manisa merkezde sadece 100 milyonu aştık Allah’ın izniyle. Yıl sonunda bu 91 milyon 400 bin TL olarak gerçekleşti. Takriben bir 10 milyon daha ilave yaptık. Bölgemizde de 600 milyonu geçtik. Bu önemli bir rakam. Türkiye’de ilk 5 bölgeden biriyiz. Kooperatif olarak da aynı şekilde. Belki de bu vesileyle Manisa’nın çok daha fazlasına layık olduğunu söylemek istiyorum. Takriben 2 yıldan bu yana yani Manisa’nın büyükşehir olduğundan bu yana Manisa’mızda kurulan 2 yeni ilçemize daha kooperatifin yakışacağını hep söyledik. Genel kurulda da aynı şeyleri ifade ettik. Manisa esnaf sanatkarlar teşkilatlarında görev yapan arkadaşlarımız bu işi sahiplenmeli ve esnaf kefalet kooperatiflerinin finansal gücünü esnafa yansıtma adına taşın altına elini sokmalılar diye söyledim. Manisa’ya hem Şehzadeler’e hem de Yunusemre’ye iki tane kooperatif kurulmasının hem Manisa’mıza hem esnaf sanatkarımıza fayda getireceği kanaatini hala taşıyorum ve bu bağlamdaki söylemlerimiz ses getirdi. Şuanda bazı arkadaşlarımız iki tane daha kooperatif kurmak üzere çalışmalarına başladı. Allah nasip ederse önümüzdeki zaman dilimi içerisinde bunları bütün çıplaklığı ile ortaya koyacağız. Manisa’mıza bunların ne faydası olacak? Çok değil 2 yıl sonra Manisa’nın plasman hacmini iki katına çıkarmak mümkün. Çünkü Ankara’da var olan pastanın büyük dilimini Manisa’ya getirmek, ne kadar büyürsek ne kadar çok olursak o kadar mümkün olur diye düşünüyorum. Biz bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İnşallah da gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.
ÖNEMLİ BİR ARTIŞ SAĞLADIK
Çınar açıklamasını şöyle tamamladı:
“Geçtiğimiz 4-5 ay içinde ek plasman olarak yaklaşık 10 milyon TL aldık. Bir taraftan da esnafın üzerinde dönen bir para var. O döndükçe havuza boşaldıkça yeniden dağıtıyoruz. Hem döneni hem takviyeyi dağıtarak bu şekilde git gide bu daire büyüyor. 2016 yılının başında, genel kurulumuzda 110 milyon TL olarak düşünüyoruz demiştik. 2016 yılının ilk 4-5 ayındaki rakamlara bakarsak bu hedefi gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. Bu önemli bir artıştır. 90’dan 110’a ulaşması önemlidir. Yüzde 22’lik bir artıştır. Plasmanın, enflasyonun iki katından fazla yükselmesi veya Türkiye ortalamasının üzerine çıkması büyük bir başarı. Plasman sıkıntımız yok. Zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz ama bunun ardında tek kooperatif olmamızın bir sıkıntısı var. Manisa artık büyüdü. Bizim faaliyet alanımız belediye hudutları dahilindeydi. Şimdi köylerin hepsi mahalle oldu faaliyet alanımız genişledi. Bu talebi karşılama adına iki ilçede kooperatif kurulması gerekiyor. Manisa’da birinci derecede esnafımızın kredi kullanabileceği kooperatifler oluşturulmalı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel