Öne Çıkanlar Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisada kaybolan 2 teknisyen 6 saat sonra bulundu Yunusemre Kadınları Muhtar zatürreye yenik düştü Akhisar Arena

Proje Kapsamında 20 Kadın Avrupa’da Eğitim Alacak
Manisa Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Daire Başkanlığı’nın birlikte yürüttüğü ‘Hasta, Yaşlı ve Engellilere Evde Bakım Uygulamaları’ Projesi kapsamında 15-29 yaş arası genç kadınlara 7 ay sürecek eğitim verilecek. Eğitim alan 40 kadından seçilecek olan 20 kişi yurt dışı eğitimlerine gönderilecek. Manisa Merkez Efendi Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü ve Proje Koordinatörü Meryem İlkay Kahraman, “Projemiz Türkiye’den seçilen 58 proje arasında yer aldı.” dedi.
Hazırladıkları proje ile evde hasta, yaşlı ve engelli bakımı için donanımlı ve eğitimli kişiler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Manisa Merkez Efendi Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü ve Proje Koordinatörü Meryem İlkay Kahraman, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kentleşme oranın artması ile birlikte hasta, yaşlı ve engelli bakım hizmeti önemli bir istihdam alanı haline gelmiştir. Avrupa Birliği ülkelerinde oldukça yaygın bir hizmet alanı olan hasta, yaşlı ve engelli bakımı ülkemizde henüz istenilen seviyede değildir. Ancak son zamanlarda belediyeler başta olmak üzere tüm kamu kurumları ve özel sektör bu alana yoğun ilgi göstermekte ve donanımlı-kalifiye çalışanlara ihtiyaç artmaktadır. Projemiz işte bu açığı kapatmak, bu istihdam alanına profesyonel ve donanımlı elemanlar yetiştirmek üzerine kurulmuş ve Avrupa Birliği fonlarından hibe almayı hak etmiştir.” dedi.
Düzenleyecek oldukları kursta katılımcıların Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifikaya sahip olacağını hatırlatan Kahraman, “Bu kapsamda proje bünyesinde 20 kişinin katılacağı Hasta, Yaşlı Bakım Kursu ve yine 20 kişinin katılacağı Engelli Bakım Kursu düzenlenerek toplamda 40 kadına bu alanlarda profesyonel eğitim verilecektir. Bu eğitimler neticesinde katılımcılarımıza Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecektir. Eğitim gören katılımcılarımızın 25’ini kısa ve orta vadede bir işe yerleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca verilecek eğitimi somutlamak adına hem yurtiçinde hem de yurtdışında uygulamalı eğitim verilecek. Kurslarda başarılı olan 20 katılımcımız 10’ar iş günü süresince Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nde uygulamalı eğitim alacaklar.” şeklinde konuştu.
Ülkemizde özellikle 15-29 yaş arası genç işsiz oranı Avrupa Birliği standartlarının çok üstünde olduğunu vurgulayan Kahraman, “Aynı şekilde ülkemizde kadınların çalışma yaşamına katılımı da istenilen seviyede değildir. Bu nedenle projemiz kapsamında bu iki dezavantajlı grubu birleştirdik. Yani, İş-Kur’a kayıtlı, 15-29 arası, liseyi yarıda bırakmış ya da lise öğrenimini tamamlamış tüm genç bayanlar projemiz kapsamında açacağımız kurslara eğitim almak üzere başvuruda bulunabilir. Başvurunun çok olması durumunda kurulacak olan komisyon mülakat ve psikolojik testler uygulayacak ve 20’si Hasta, Yaşlı Bakımı Kursuna, 20’si de Engelli Bakımı Kursuna olmak toplamda 40 kişi seçecektir. Katılımcıların kursu yarıda bırakma riskine yönelik olarak 10 kişi de yedek olarak seçilecektir.” diye konuştu.
Toplamda 7 ay sürecek olan kursun haziran ayında başlayacağını belirten Kahraman, “Hasta, yaşlı bakım kursumuz toplam bin 104 dersten oluşmaktadır. Bu kapsamda Haziran ayında başlayacak olan eğitimlerimiz, hafta içi her gün 08.30 - 15.30 arası günde sekiz saat olmak üzere 7 ay sürecektir. Hasta, Yaşlı Bakım kursu Manisa Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Lisesinde verilecektir. Engelli Bakım kursumuz toplam 624 dersten oluşmaktadır. Bu kapsamda Haziran ayında başlayacak olan eğitimlerimiz, hafta içi her gün 08.30 - 15.30 arası günde sekiz saat olmak üzere 4 ay sürecektir. Engelli Bakım kursu, proje ortağımız olan Yunusemre Halk Eğitim Merkezinde verilecektir. Katılımcılarımıza ayrıca 60 saatlik bilgisayar kursu da verilecektir.” dedi.
Proje ile hedeflenenleri sıralayan Kahraman şöyle konuştu:
“Katılımcılarımıza güncel meslek becerileri ve yeni teknolojileri kullanabilme yeteneği kazandırabilmek, katılımcılarımızın bu alana yönelik girişimcilik yeteneklerini desteklemek, sektör ile yetiştireceğimiz elemanlar arasında işbirliğini arttırmak, bu alanda çalışacak katılımcılarımızı, profesyonel ve donanımlı olarak yetiştirerek istihdam düzeylerini arttırmak, yurtdışına yapacağımız ziyaretlerle bu alanda yurtdışında verilen hizmetinin tekniklerini katılımcılarımıza gösterebilmeyi hedefliyoruz.”
Kahraman, “Gelecekte önemli istihdam alanlarından biri olacak olan ve her geçen gün iş imkanı artan Hasta, Yaşlı ve Engelli Bakım hizmet kolunda çalışmak isteyen; İş-Kur’a kayıtlı 15-29 yaş arası, lise terk ya da en az lise mezunu bu alanda sertifikalı ve donanımlı çalışmak isteyen genç kadınlarımızı bekliyoruz. Bize veya İş-Kur’a başvuru yapabilirler.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel