Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinden Vali Güvençer’e ziyaret
Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmaca ve yönetim kurulu üyeleri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.
Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmaca, Vali Mustafa Hakan Güvençer’in kendilerini kabulü için teşekkür ederek, “Biz şehrin insanlarını bir yerden bir yere taşıyan bir kooperatifiz. Öğrencisiyle, yaşlısıyla, genciyle günde ortalama 70 bin kişi taşınıyor. Trafikle ilgili çok sıkıntımız var. Manisa’nın sıkıntısı bizimde sıkıntımız. Elimizde olmayan sebeplerle isteyenler zamanında istediği yere varamıyor, buda daha çok otomobil kullandırıyor, toplu taşımadan uzaklaşmış olunuyor” dedi.
"Toplu taşımacılık önemli"
Vali Güvençer de konuklarına‘hoş geldiniz’ diyerek ziyaretleri için teşekkür etti. Toplu taşımacılığın önemine işaret eden Vali Güvençer, “Her ne kadar Özel Halk Otobüsü Kooperatifi iseler de çok nitelikli bir kamu hizmeti sunuyorlar. Vatandaşlarda değerli arkadaşlarımızdan ve arkadaşlarımızın üyelerinden bir kamu hizmetinden beklediği kaliteyi istiyorlar. Ben genellikle çalıştığım vilayetlerde bilet sistemi ise bilet sistemi, kart sistemi ise kart sistemi ile özellikle hafta sonları toplu ulaşım vasıtalarıyla şehri dolaşmaya özen gösteriyorum. Burada nasip olmadı, malum bildiğimiz sebeplerle. Farkında olmaksızın onların müşterileri olacağım inşallah. Biraz sonra birlikte paylaşacağımız sorunları tahmin edebiliyorum. Eminim ki bu sorunların hiç biri Manisa’ya mahsus değil. Gelişen şehirlerde, aynı mesafede büyüme imkanı olmayan eski yerleşimlerde, trafikteki araç sayısı çoğalan bütün şehirlerimizde benzer sorunlar var. Gerek trafik gerek toplu taşımaya ilişkin. İkincisi Manisa boyutlarında bir vilayette bu sorunların hiç biri kemikleşecek, çözülemeyecek, geleceğe kötü bir miras olarak bırakılacak sorunlar değil. Biraz zaman alır ama Manisa’da da bu sorunlar mutlaka elbirliği ile çözülecek. Üçüncüsü, Manisa’nın kendisine ait sosyolojik yapısı, insanların davranış biçimleri, Manisa’da yaşayan, görev alan, hizmet eden insanların konulara yaklaşımları, birbirleriyle yardımlaşma, dayanışma, birbirlerine destek verme geleneği ve sorunların farkındalığı, bu farkındalık çerçevesinde de bir şekilde çözüm iradesinin istisnasız bütün kurumlarda oluşmuş olması bizim avantajımız” dedi.
Büyükşehir yasasından sonra hem toplu ulaşımda hem de şehir içi trafiğin düzenlenmesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Ulaşım Dairesi Başkanlığının ve Ulaştırma Koordinasyon Kurulunun çok büyük etkisi olduğunu belirten Vali Güvençer, “Elbette İl Emniyet Müdürümüzün, ilgili birimlerimizin, kurumlarımızın da destek olması gerekiyor. Bu manada sürekli istişare halindeyiz. Son derece uyumlu çalışılıyor. Karamsarlığa gerek yok, lakin biraz zaman alacak. Özellikle trafik sorununun çözümünde ve toplu ulaşımın daha rantabl kullanılmasında kamu kurumlarının, Valiliğin ve Belediyenin diğer ilgili birimlerinin, Emniyetin olduğu kadar bu kentte yaşayan bütün insanların da sorumluluğu var. Onlarında bir kez daha günlük davranış biçimlerini gözden geçirmeleri ve bir miktar fedakârlık yapmaları gerekiyor. Bütün sorunlarda olduğu kadar, ulaşım ve şehir içi trafik sorununun çözümü mutlaka bir maliyet, bedel gerektiriyor. Bu maliyetin de bu kentte yaşayan insanlar tarafından paylaşılması gerekiyor. Aksi halde herhangi bir maliyet, bedel ödemeye hazır olmaksızın hazır bir çözümü idarelerden beklemek bu konuda çok yeterli değil. Ben Manisalı hemşerilerimizin de bu bilinç içerisinde olduğunu biliyorum. Kooperatif başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri bizlere her gün hizmet eden, insanları bir yerden bir yere taşıyan, insanları buluşturan, acil durumlarda acil ihtiyaçlarını görebilmeleri için bir yerlere yetiştiren son derece saygıdeğer bir ulaştırma organizasyonu temsilcileri. Bu sistemde çalışan tüm sürücü arkadaşlarımız adına ben yürekten teşekkür ediyorum. İşlerinde kolaylıklar ve bereketler diliyorum” diye konuştu.
Manisa Eğitim-Sen Manisa Şubesinin ziyareti
Daha sonra Eğitim-Sen Manisa Şubesi Başkanı Metin Demirel ve yönetimi de Vali Güvençer’i ziyaret etti. Vali Güvençer’e Manisa’ya atandığından beri ‘hoş geldiniz’ ziyaretinde bulunmak istediklerini belirten Demirel, eğitim sendikası olarak eğitime ilişkin önerilerini, eleştirilerini sunacaklarını söyledi.
Akhisar OSB Yeni Müteşebbis Heyetinin ziyareti
Akhisar Kaymakamı Kaan Peker de Akhisar Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetine seçilen yeni üyelerle birlikte Vali Güvençer’i ziyaret ederek yeni üyeleri tanıttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel