Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam alaşehir mitingi Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

Özdağ; “Manisa’nın olmazsa olmazı tarımı ve sanayisi”
 Özdağ, “Eğer Manisa’da tarım ve Sanayi olmasa bu şehre tayin durumundan dolayı sadece memurlar göç eder. Şu an toplam 65 Bin kişi Manisa Organize Sanayi Bölgesinde çalışıyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi şu an 5 bölgeden oluşuyor. Şimdi Organize Sanayi’nin oraya 6. Bölge de kuruluyor. Bosh, İndesit, Ferrero gibi fabrikalar bu 6. Bölgeye yatırım yapacaklar ki Manisa’da vatandaşlarımızın çocukları bu yerlerde iş sahibi olacaklar. Bunun yanısıra diğer önemli değer olan tarımda artık sadece üzüm ve zeytin yetişmiyor. Çileğinden, kirazından, antepfıstığına kadar çok çeşitli ürünler yetiştiriliyor, biz de yatığımız yatırımlar ve çiftçilerimize sağladığımız avantajlarla birçok alanda olduğu gibi tarımda da Manisa’yı çağ atlattık“ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa’da ki programları çerçevesinde 50. Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Gerçekleşen buluşmaya Özdağ’ın yanısıra AK Parti İl Başkanı Zülfükar Gürcan, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Kumbaracı, Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yeter Atik, Osmanlı Ocakları Manisa İl Başkan Yardımcısı Hakan Özen, Osmanlı Ocakları Manisa Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Yoğurtçu, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Yunusemre Belediyesi Daire Müdürleri , Meclis Üyeleri, partililer ve mahalle sakinleri katıldı. Konuşmasında Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin Yunusemre İlçesi için çok önemli projelerinin olduğunu kaydeden Özdağ, “Bunların başında 5500 konutluk TOKİ aracılığıyla yapımı devam eden ve 30 Eylül’de ihalesi gerçekleşen Yunuskent projesi geliyor. Manisa’da imar problemi bir türlü çözülemezken ev fiyatları yükseldi. Arz talep dengesi de imar noktasında olumsuz yansıyınca dar gelirli vatandaşlarımızın ev almaları iyice zorlaştı. Belediye Başkanımız TOKİ aracılığıyla bunu giderecek inşallah” dedi.

GÜRCAN; AK PARTİ 1 KASIM’DA TEK BAŞINA İKTİDAR

50. Yıl Mahallesi Sakinleriyle gerçekleşen buluşmada AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci’nin ardından konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Zülfükar Gürcan 1 Kasım öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Manisalılarla buluştuğunu ve yaklaşık 50 Bin civarında coşkulu bir kalabalığın Cumhuriyet Meydanını doldurduğunu kaydetti. Gürcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Manisa esnafını da ziyaret ettiğini belirttiği konuşmasında, “Bizler çok iyi bir seçim çalışması yapmanın fırsatını da yakaladık. Bizlere sahadan gelen haberler de hem sevindiriyor hem de 1 Kasım’da tek başımıza iktidar olacağımızın mesajını veriyor” ifadesinde bulundu.

ÇERÇİ; BİRİLERİ KONUŞUR AK PARTİ YAPAR

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise konuşmasında 1,5 yıllık yeni bir Belediye olmalarına rağmen önemli bir başarı çıtası yakaladıklarını kaydettiği konuşmasında, “Yunusemre ilçesinde oturan vatandaşlarımız bize güvendiler ve desteklerini sundular. Belediyenin kurulmasından sonra yeni bir planlama yaptık, neyimiz var, neyimiz eksik bunu gördük ve yeni araçlar aldık. Sıfırdan bir belediye olarak büyük projelere giriştik ancak Manisa Büyükşehir Belediyesinden kaynaklanan bir takım sıkıntılar yaşamaya devam ediyoruz. Şehir içinde ortak hareket edilmesi gereken konuda Büyükşehir Belediyesinin farklı bir partide olmasından dolayı kendileriyle anlaşamıyoruz. Bu da olaya farklı bakış açısıyla yaklaştıklarından kaynaklanıyor. Manisa’nın en büyük sorunlarından biri imar sorunu. 50. Yıl, Atatürk, Fevzi Çakmak Mahallesi, Barbaros, Yeni Mahalle, Fatih Mahallerinde direk önünüze imar problemleri çıkıyor. Bunların çözümü için imar çalışması yapılmalı peki kim çalışacak? Önce işe 5 Binlik planlar dediğimiz planların yapılması gerekiyor. 5 Binlik planların yapılma yetkisi Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında. Yunusemre Belediyesi Başkanlığı olarak bizim yetkimiz Binlik planlar. Bunun için Manisa Büyükşehir Belediyesi 5 Binlik planları yaptırmak zorunda. Bu planların yapılması için de Büyükşehir Belediyesinde gereken yetkiyi kendilerine verdik. 50. Yıl Mahallesi de yeni plan istiyor. İmarının düzenlenmesini istiyor. Bunun da Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce yapılması gerekiyor.  100 Binlik planları da Bakanlıktan yine girişimlerimizle çıkarttık” dedi.

GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLACAK

Soma’da yeni OSB’nin bitim aşamasına geldiğini ve burada yeni iş sahasının açılacağını belirten Özdağ, “Soma’da yeni elektrik santrali başlıyor. Burada 2 Bin kişi çalışarak 4 yılda bitecek . Akhisar’da iki Organize Sanayi Bölgesi var biri bitti, diğeri bilindiği üzere zeytin ve zeytinyağı çok önemli. Buralarda toplam 10 Bin kişi çalışacak. Salihli’de bir Organize Sanayi Bölgesi bitti çok yakın zamanda ikincisini de bitiriyoruz. Kula’ya, Selendi’ye ve Salihli’ye doğalgaz getiriyoruz. Bunun çalışması devam ediyor. Turgutlu’da İki Sanayi sitesi bitti. Toplamda 4 yıl içerisinde 65 Bin kişi daha çalışacak. Bu nedenle Endüstri Meslek Liselerine ihtiyacımız var. Çocuğumuzun bileğinde altın bilezik olsun istiyoruz. Manisa’da OSB’nin açtığı Meslek Lisesinde Bin çocuğumuz yetişmiş öğretmenlerimizin öncülüğünde tam burslu olarak yetişiyor. Yetmez dedik ve bir tane daha aynı okuldan açıyoruz. Yeni açılacak okulla Bin çocuğumuz da yine tam burçlu olarak okuyacak, meslek sahibi olacak” diye konuşarak sözlerine şöyle devam etti;

“Manisa’da şu an toplam 57 Gölet yapılıyor bunun 17’sini tamamladık. Tarımda sadece geçim kaynağı sadece üzüm ve zeytin değil artık Patates 1’e 5, 1’e 10 veriyor. Elma, kiraz, çilek yetişiyor. Antepfıstığı yetiştiriyor üreticilerimiz. Tarımın yanısıra ulaşımda da devrim yaptık. Manisa’dan geçecek olan Ankara - İzmir hızlı tren devreye giriyor. Şu an çalışmalar devam ediyor. 2017’de Afyon’a kadar olan güzergah 2019’da ise Afyon-İzmir arası tamamen bitmiş olacak. Aynı zamanda İstanbul-İzmir Otoban çalışmasının bitmesine az kaldı. Bu yol İzmir-İstanbul arasını 3,5 saate indirecek. Soma’dan Akhisar’a, Akhisar’dan Turgutlu’ya, Turgutlu’dan İzmir’e gelecek Organize Sanayileri birleştiriyoruz. Bunların tamamlanmasıyla zaman ve daha çok para kazanılacak.”

ÖZDAĞ MANİSA’DA Kİ YATIRIMLARI ANLATTI

Salihli, Soma ve Akhisar’da üç fakültenin de Manisa’da Celal Bayar üniversitesine kazandırılacağını belirten Özdağ, “Her fakülteyi ortalama 10 Bin öğrenci kabul etsek toplam 30 Bin öğrencinin de Manisa’ya gelmesi demek. Manisa’da oturan ailelerin çocukları Celal Bayar Üniversitesinde okuyacak. Üniversitede okumak için başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Başka şehirlerden gelen öğrencilerin ise daha fazla olması Manisa’nın, Manisalıların kazanması demek. Şu an Manisa’ya teleferik yapıyoruz. Şehzadeler Belediyesi Başkanımız Ömer Faruk Çelik orada çok önemli çalışmalara imza attı. İki otel turizme kazandırılıyor. Bungolo tipi evler, yılkı atları, doğal, temiz havada piknik, açıkçası ben bayıldım oraya. Kırmızı köprünün oradan Spil’in oraya kadar yolu yapmak Manisa Büyükşehir Belediyesinin işiydi. Baktık yapmıyorlar hemen hükümet olarak devreye girdik teleferik ihalesini yaptık. Buna rağmen yine yolu yapmadı mı o zaman inşallah 2019’da Büyükşehir Belediyesini alacağız. O yolu da AK Parti olarak biz yapacağız. Manisa’dan Ankara’ya, Balıkesir’e kadar duble yollar yaptık. Aynı zamanda Salihli Alaşehir duble yolunu tamamladık. Bu yolların 10 kilometresi 1 Milyon Dolara yapılıyor. Akhisar-Gölmarmara-Salihli yolunu tamamlamak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akhisar-Soma duble yoluna devam ediyoruz. Akhisar-Gördes, Gördes- Kılavuzlar yoluna devam ediyoruz. Demirci-Selendi yolunu Selendi-Simav yolunu duble yol olarak yapıyoruz. Ulaşım, elektrik ve su medeniyet demek. Elektrik Gediz A.Ş’nin sorumluğunda bilindiği üzere. Şu an 50. Yıl, Horozköy, Muradiye, Yuntdağı ve bazı bölgelerde elektrik sıkıntısı yaşanıyor. Bu sorunun çözümü konusunda Gediz AŞ’yi uyardık. Bu sorunların çözümü noktasında 45 Milyon TL para şu an geldi. İhaleleri yapıldı, her tarafta trafolar yenileniyor. Elektrik direkleri yenileniyor. Manisa Milletvekili olarak diğer AK Partili Milletvekillerimizle birlikte ben de bunun takipçisiyim. Organize Sanayi Bölgesine yeni trafo yapılıyor. Bunun için 6 Milyon TL para aktarıldı. Artık elektrikler kesilmeyecek ve OSB’de çarklar hep dönecek inşallah. Manisa merkezde de Şehzadeler ve Yunusemre’de bitin elektrik kablolarının yer altına alınması ve hiç kesintinin olmaması için 4 Milyon TL para aktardık.”

DEV ŞEHİR HASTANESİ 30 AY SONRA TAMAMLANIYOR

“Manisa merkezde Turgut Özal Mahallesine dev bir hastane kazandırıyoruz” diyerek sözlerine devam eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “600 yataklı bu hastane 30 ay sonra emrinizde. İstanbul’da ki uzman doktorlar oturarak burada ki hastaların ameliyatlarını yapacaklar. Yunusemre ilçesine de Merkez Efendi Hastanesinin temelini attık, ihalesini yaptık, çalışmalar devam ediyor. Bu hastane de 400 yataklı olup 300 Milyon TL’ye mal olacak. Bu hastane de 30 ay içerisinde Manisalıların emrinde olacak. Manisa’da hasta memnuniyet oranı yüzde 90” ifadesinde bulundu.

BİZİM SORUNUMUZ KÜRTLERLE DEĞİL TERÖRLE

“Tüm etnik kökene ve mezhebe sahip vatandaşlarımız bizim kardeşimiz” diyen Özdağ, “Bizim Kürtlerle, Çerkezlerle veya diğer etnik gruba sahip kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Irk yarış atları için geçerlidir. Biz terörle mücadele edeceğiz ama Kürt kardeşlerimiz, Müslüman kardeşlerimiz bizim canlarımız. Diyorlar ki ‘Doğuya hizmet etmiyorsunuz’ Yol, baraj, köprü, okul yapıyoruz. Ama tüm bu yapılanları ve yapılacak olanları PKK engelliyor. Silvan Barajında 200 Bin kişi çalışacak. 2 Milyon dekar alan sulanacak. Dünya’nın ikinci büyük barajını yaptık. Niye istemiyorsunuz? Hani hizmet yapılmıyor diyordunuz? Niye bombalıyorsun, niye araçları tahrip ediyorsun? Doğu’da her kim veriyorsa tüm bu vatandaşlara zarar veriyor bunlar. PKK Kürtlerin ya da Müslümanların temsilcisi değildir. Bunlar Türkiye’yi zayıflatmak istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ gerçekleşen buluşmanın ardından 50. Yıl Mahallesinde oturan yaşlılardan Alzheimer hastası İfakat Ergüven, ve göz hastalığı olan Lütfiye Yalçınkaya’yı ziyaret etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel