Öne Çıkanlar kenan ışık kısa film şehzadeler belediyesi manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı

Otizmli Çocuklar Balık Çiftliğinde
 Manisa Otizm Derneği üyeleri Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Gürle Mahallesi’nde bulunan Gürle Alabalık Çiftliği’nin misafiri oldu. Çiftliğin doğal ortamında, doğayla iç içe balık yemenin keyfini çıkaran otizmli çocuklar, gönüllerince eğlendi. Gürle Alabalık Çiftliği’nin kendilerini ağırlamasından memnun olduklarını söyleyen Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, engelliler haftasında yapılan programlardan çok daha anlamlı bir gün geçirdiklerini belirtti. Şeranoğlu, "Hiçbir kurum engellilerle bir empati kurumadı. Hiçbir kurum engellileri kendi kurumlarına götürüp orada nasıl hareket edileceğiyle ilgili bir etkinlik düşünmedi. Gürle Alabalık Çiftliğinden bize güzel bir teklif geldi. Manisa’da bu tür yerler olmadığı için çocuklarımız genellikle zamanlarını evde geçiriyor. Doğayla iç içe bir yerde olan Gürle Alabalık Çiftliğinden böyle bir teklif gelince seve seve kabul ettik. Hem aile olarak hem de engelli bireyler olarak buna ihtiyacımız vardı. Buraya geldik ve engelsiz bir gün yaşadık. Çocuklarımız güzel bir gün geçirdi. Geçin gün bir yerde yemeğe katıldık. Kapalı bir alandı. Çocuklar orada hep öfke nöbeti geçirdi. Ama çocuklarımız burada doğayla iç içe oldukları için çok huzurlular. Gürle Alabalık Çiftliği çocuklarla empati kurdu. Onları ve ailelerini burada ağırladı. Onların özel bireyler olduklarını hissettirdiler. Kendilerine aileler ve çocuklar adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Engellileri burada ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Gürle Alabalık Çiftliği sahibi Rahmi Önsoy, “Çocuklar balıkların nasıl yetiştirildiğini gördü. Bizler onları sadece bir gün değil, her gün hatırlamalıyız. Onlara farklı bir ortam sunmak istedik. Davetimize icabet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel