Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Onu özleyeceğiz Manisa’da Kodlama Festivali
Türkiye’de ilk kez Vali Erdoğan Bektaş öncülüğünde Manisa’da başlatılan ‘Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında 17 ilçede yürütülen projenin yazılım ve robotik uygulamalarının sergilendiği "Kodla(Ma)nisa Festivali" gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalin açılışına Vali Erdoğan Bektaş, projeden sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Muhammet Kırılmaz, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, ilçe kaymakamları, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, projede görev alan idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kodla(Ma)nisa Festivali’nin açılışını projede aktif olarak görev alan il koordinatörleri ile birlikte yapan Vali Bektaş sergiyi gezerek proje sahibi öğrencilerden bilgi aldı. Türkiye’de en kapsamlı kodlama eğitimi programını Manisa’da sürdürdüklerini belirten Vali Bektaş, Manisa’da 60 bine yakın 5 ve 6’ncı sınıf öğrencisinin tamamının kodlama eğitimi aldığını, her ilçede bir veya birden fazla kodlama atölyesi bulunduğunu, bilgisayar programı yazma konusunda yetenekli çocukların yaptıkları çalışmaların festival sürecinde değerlendirileceğini kaydetti.
54 PROJE YARIŞTI
Vali Bektaş, ilk kez düzenlenen festivalde 54 projenin yarıştığını, gerek öğrenciler, gerek öğretmenler, gerekse veliler tarafından beklediklerinin üzerinde bir katılımla karşılaştıklarını dile getirerek, "Şehir bir bütün olarak konsantre olmuş, ’bu işi başaracağız’ diyor. Benim beklentilerimin üzerinde karşılık verdiler. Katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Yerel ihtiyaçlara uygun, bilgisayar mantığıyla projeler üretildiğini kaydeden Vali Bektaş, “Üzüm toplama, kavun toplama, üzüm bağı sulama gibi yerel ihtiyaçlara uygun bilgisayar mantığıyla çocuklar kafa yormuşlar ve gerçekten güzel işler ortaya koydular. Zaten yeni dönem tüm hayatımızın bilgisayarlar tarafından yönetildiği, kontrol edildiği, dizayn edildiği bir dönem olacak. Bu bilgisayarları yapanlar programlar, programları da yapan insan. Biz bu döneme çocuklarımızı hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.
FESTİVALDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Festivalde gün boyunca eserler sergilendikten sonra jürinin yaptığı değerlendirmede birinci seçilen eserler ödüllendirildi. Ödül töreninde proje sorumlusu Vali Yardımcısı Dr. Muhammet Kırılmaz’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından İl Temsilcileri Aslı Yıldırımgil ile Şeref Kaplan projede bir yılda yapılan çalışmaları anlattı. Vali Bektaş da burada yaptığı konuşmada projenin önemine değinerek, özverili bir çalışma sergilendiğini söyledi.
Kodla(Ma)nisa Projesinde 2016 Yazılım Birincisi Yiğit Top, Berke Songul ve Umut Ersoy’dan oluşan Soma ekibi oldu. Atölyeleri için 3d yazıcı ve dizüstü bilgisayar hediye edildi. Robotik Uygulamada ise birinci Alaşehir’den Atakan Uman oldu. Atölyeleri için 3d yazıcı ve Lego Mindstorms ev3 seti hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel