Öne Çıkanlar Jandarma ekipleri ak parti hazine bakanı sosyal koruma ilk apantisit ameliyatı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ SATRANÇ TURNUVASI YAPILDI

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonu ile Manisa Satranç İl Temsilciliği tarafından Gediz Satranç Salonunda hafta sonu Öğretmenler Günü anısına Manisa Öğretmenler Günü Satranç Turnuvası düzenlendi.

Birbirinden zorlu müsabakalar adeta göz kamaştırdı.
Turnuva 3 kategoride gerçekleşti. İsviçre Sistemine göre Açıkta 5 tur, 10 Yaş ve 16 Yaş kategorilerinde ise 6 tur oynandı. 35+30 zaman temposunda canla başla mücadele eden sporcular, çekişmeli ve heyecanlı maçlar yaparak hafta sonu satranç muhabbeti ile adeta coştular.

Turnuva Direktörlüğünü ve Başhakemliğini TSF İl Temsilcisi Mehmet Albayrak yaparken, mükemmel organizasyonda birçok hakem de görev aldı.
Bu şahane yarışmada Swiss Manager Unicode eşlendirme programı kullanıldı.

Anlamlı bir günde yapılan  bu güzel organizasyon, veliler tarafından da büyük bir ilgiyle takip edildi.
Sıra dışı, soluksuz ve adrenalin yüklü mücadeleler ile bu heyecanlı bekleyiş zirveye ulaştı.

ANLAMLI TURNUVA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Velilerin de bu hoş ortamda bulunmasıyla 50 civarı sporcu ve bir o kadar da velinin iştiraki ile yaklaşık 100 kişi, iftihar tablosu öğretmenler anısına düzenlenen bu satranç tutkusuna gökkuşağının renkleri misali renk kattılar.

Satranç gönüllüsü oyuncuların ve satranç dostu kıymetli velilerin her zaman büyük destek ve önem verdiği bu güzel turnuvalar her zaman ses getirdi ve il dışından, bilhassa İzmir’den ve Manisa’nın ilçelerinden yine yoğun katılımlara sahne oldu.

Turnuva bitiminde, kategorilerinde ilk 3’e giren sporculara madalyaları törenle verildi. Tören esnasında, turnuvada boy ölçüşen, centilmence sportif mücadele eden çocukların sevinçleri ve ailelerinin tarifsiz mutlulukları görülmeye değer görüntülerdi.

Ayrıca  turnuvaya katılım sağlayan tüm satranç gönüllüsü  oyuncular; "çalışan, emekli olan ve bilhassa şehit olan saygıdeğer öğretmenlerimizin gününü kutluyor ve hürmetlerimizi sunuyoruz" mesajı verdiler.


Güçlü bir rekabetin yaşandığı mücadeleler sonunda kürsüye çıkanların sıralaması şu şekilde :

AÇlK KATEGORİ

1. Fatih Albayrak
2. Zekai Şahin
3. Mustafa Yılmaz

10 YAŞ KATEGORİSİ

1. Arya Ardoğan
2. Kaan Arda Akalan
3. Barkın Çifci

16 YAŞ KATEGORİSİ

1. DorukAslan
2. Nehir Yazğan
3. Yasin Berat Yetiş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel