Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Oda başkanları bilgilendirildi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kula İlçe Müdürlüğü ’6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’ hakkında Kula’daki sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan SGK İlçe Müdürü İbrahim Kadir Koçak, “Bilindiği üzere 03.08.2016 tarihli ve 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırmasına ilişkin Kanun 19.08.2016 tarihli 29806 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğü girmiştir. Anılan kanun kurumumuzun birikmiş alacaklarına ödeme kolaylığı getirilmiş olup ayrıca 6183 sayılı Kanun ve 6552 sayılı Kanunun 81 maddesiyle 5510 sayılı Kanuna eklenen Geçici 60’ıncı madde kapsamında yapılandırma işlemlerine ilişkin bazı yeni düzenlemeler yapılmıştır. 2016 Haziran ve önceki aylara ilişkin prim borçlarından ödenmemiş olan sigorta primi ve bunlara ilişkin gecikme cezaları ve gecikme zamları alacakları yapılandırma kapsamındadır. Ayrıca isteğe bağlı sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emekli olduktan sonra ticari faaliyette bulunan 2016/Şubat ve öncesi sosyal güvenlik destek prim borçları ile Genel Sağlık Sigortası taksitlendirme borçları taksitlendiriliyor.” dedi.
Koçak, tüm vatandaşların 31 Ekim’e kadar ilçe veya merkez müdürlüklerine şahsen, posta yolu veya elektronik ortamda başvuru yapabileceklerini hatırlattı.
Toplantıya SGK İlçe Müdürü Koçak’ın yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, Dokumacılar Konfeksiyoncular Odası Başkanı Fehmi Yıldırım katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel