Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Obeziteye Karşı Pedal Basacaklar
Manisa’da 112 öğrenciye İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında bisiklet dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Sağlık Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Manisa Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki 28 liseden 112 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Laleli’deki parkta düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Bisiklet dağıtım töreni öncesi öğrenciler, beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde egzersiz yaptı. Egzersizin ardından geçilen bisiklet dağıtım töreninde konuşan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, teknolojinin artmasıyla birlikte hareketsiz yaşamında arttığını ve bunun beraberinde obezitenin de arttığını söyledi. Tay, "Son araştırmalar obezitenin gençlerde de, okul çağı çocuklarımızda da yüzde 22 seviyelerine geldiğini göstermiştir. Bu gençliğimizi ve geleceğimizi tehdit eden en önemli halk sağlığı sorunudur. Ortalama yaşam süresinin artmış olması da bu hastalık yükünün kronik hastalıkların, kalp damar hastalıklarının, kanserlerin artmasına neden olmuştur. Ülkeler bu yükü karşılamak için hastaneler yapmak zorunda kalmışlardır. Ancak bu böyle devam edemez. Bunun önlenmesi, önüne geçilmesi gerekir. Bunun için de yapılması gereken sağlıklı yaşam kültürünün oluşturulması kültürünün geliştirilmesi. Sağlık Bakanlığımız hareketli yaşamı teşvik etmek amacıyla Hareketli Yaşamı Teşvik Projesi yaptı. Bu proje çerçevesinde bu yıl Türkiye genelinde 300 bin bisiklet alındı ve illere gönderildi. Manisa’da bin 780 bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda liselerdeki öğrencilerimize 520 tane bisiklet dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bunun bir kısmı ilçelerde. Merkezde de Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde 28 okula 112 öğrencimize bisiklet dağıtımı gerçekleştirilecek. Öğrencilerimiz okul idareleri tarafından okullarında örnek olan öğrencilerden seçildi" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol tarafından öğrencilere bisikletleri verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel