Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi alaşehir mitingi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Manisa Büyükşehir Belediyesi

Maski’nin Gördes Yatırımları
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Gördes’te yapılan yatırımlarla ilgili ilçeyi ziyaret etti. İlçeye 8 milyon TL’lik yatırım yapan MASKİ’nin çalışmaları tamamlanınca Gördes’e atıksu arıtma tesisi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları kazandırılmış olacak.
MASKİ Manisa’nın 17 ilçesindeki yatırımları ile ilgili yoğun mesaisine devam ediyor. Daha temiz çevreyle insan sağlığını koruyacak atıksu arıtma tesislerine büyük önem veren MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes’in çehresini değiştirecek projeler için ilçeye ziyarette bulundu. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Ali Öztozlu’nun yaptığı inceleme ziyaretine, İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü’nden gelen yetkililerde katıldı.
GÖRDES’İ BAMBAŞKA BİR ÇEHREYE BÜRÜNDÜRECEK ÇALIŞMALAR
MASKİ’nin Gördes’te Atıksu Arıtma Tesisine bağlanacak olan kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarındaki çalışmaları devam ediyor. İlçeye toplam 8 bin metre kanalizasyon hattı, 5 bin 500 metre yağmursuyu ve 4 bin 200 metre terfi hattı döşeme çalışmaları başladı. Ayrıca ilçede 118 metre uzunluğunda yatay delgi metodu ile karayolu altına kanalizasyon hattı döşenecek. Bu hatlara toplamda 10 adet olan paket tip terfi merkezi de yapılacak. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Gördes Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatı da başlayacak. Haziran 2015’te yer teslimi yapılan tesisin bedeli yaklaşık 8 milyon TL. 12 bin 500 kişilik nüfusa hitap edecek olan tesis günde bin 500 metre küp suyu arıtacak. Tesisin tamamlanması ile birlikte Gördes ilçesinin atıksuları çevreye zararlı unsur olmaktan çıkacak.
MASKİ İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR
Atıksu arıtma tesisinde yaşanabilecek iş kazalarını önlemek adına 1 takım Gaz Algılama, Ölçüm ve Güvenlik sistemi temin edilecek. Ayrıca tesisin elektrik kesintilerinden etkilenmemesi ve çalışmaya devam etmesi için tesiste jeneratörde bulunacak.
GÖRDESLİLER TERTEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAYACAK
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran Gördes’e yaptıkları ziyaret ile ilgili şu açıklamaları yaptı:
“Manisa genelinde şu an projesi tamamlanıp inşaatı devam eden 3 tesisimiz var. Gördes’te de çalışmalarımız kısa süre içerisinde başlayacak. Gördes’te yapılacak olan tesis kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmalarıyla birlikte yapılmış bir proje. Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarındaki çalışmalar tamamlanınca tesisin inşaatı da başlayacak. İlçede toplam 18 bin metrelik altyapı çalışması devam ediyor. Bu sayede, Gördesliler tertemiz bir çevrede yaşayacak. Çünkü biz Manisa’da yaşayan vatandaşlarımızın hiçbir çevresel soruna maruz kalmasını istemiyoruz.” dedi.
Gördes’e yapılan ziyarete MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Ali Öztozlu dışında Şube Müdürü Taner Avan, İnşaat Mühendisi Uğur Topkaya ve Jeoloji Mühendisi M. Kemal Açıkgöz de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel