Öne Çıkanlar enflasyon açıklaması Kula Devlet Hastanesi Serbest Gündem izmir istanbul Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu

MASKİ’nin atık su arıtma tesisine ‘Sıfır Atık’ belgesi

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık Belgesi” aldı.

Atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması noktasındaki çalışmalara destek veren Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğünden ’Sıfır Atık Belgesi’ aldı. Temmuz 2019’da yayımlanan yönetmelik çerçevesinde, tüm yerel yönetimler, kamu ve özel kurum ile kuruluşlarının “Sıfır Atık Belgesi” alma yükümlülüğü bulunuyor. “Sıfır Atık Yönetim Sistemi” yönetmeliği çerçevesinde MASKİ’ye ait binalarda kağıt-karton, plastik, metal, cam ve evsel atık kumbaraları yerleştirildi. Sıfır Atık Yönetmeliği çerçevesinde personelin masa altlarında bulunan bireysel çöp kovaları da kaldırılarak katlarda yer alan ayrıştırma kumbaralarına çöpler ayrıştırılarak atılmaya başlandı. Atık Getirme Merkezi’nde biriktirilen atıklar, bertaraf ve geri dönüşüm için bakanlık tarafından yetkilendirilmiş lisanslı firmalara teslim ediliyor.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalıştıklarını ifade eden MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “Doğal kaynakların korunması ve geri dönüşümünü verimli hale getirmek amacıyla geliştirilen proje çerçevesinde başarıyla işlettiğimiz Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi için de ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan proje çerçevesinde geçtiğimiz haftalarda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ’Sıfır Atık Projesi’nin dünyada yaygınlaştırılması için iyi niyet beyanı imzaladı. Proje ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi gibi birçok kriteri içerisinde barındırıyor. Her alanda çevremizi korumak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir gelecek bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel