Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Maski’den Dere Islahı Çalışmalarına Yeni Proje
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü dere ıslahı projeleri için çalışmalarını sürdürüyor.
Dere ıslahı çalışmaları için etüt çalışmalarını noktalayıp, 2016 yılı için acil önlem alınması gereken mahalleleri tespit eden MASKİ çalışmalarına hız kazandırdı. Bu kapsamda, Saruhanlı ve Kula ilçelerinde hayata geçirilmeye başlanan çalışmaların ardından; Selendi’de Kent Park yanı, Turgutlu’da Kabaçınar, Kula’da Güvercinlik, Alaşehir’de Delemenler mahalleleri için de proje sözleşmesi imzalandı. Proje ihalesi yapılan yerlerde betonarme U kesit, kutu menfez, istinat duvarı, taş duvar, ıslah sekisi, tertip bendi, su alma yapıları ve rüsubat tutucular ile korkuluk çalışması yapılacak. Yağışlı havalarda meydana gelen taşkınlardan korunmak amacıyla Manisa ili genelinde dere ıslahı etüt çalışmalarının Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri tarafından tamamlandığını belirten Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak, yeni çalışmaların da başlaması adına yeni bir proje sözleşmesi imzaladıklarını belirtti. Kaynak, “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Projeler Daire Başkanlığı olarak yerinde tespit yaptığımız incelemeler sonrası, dere yataklarının yol olarak kullanıldığı, dolayısıyla kış aylarında ulaşımda büyük zorlukların yaşandığı, aşırı yağışlarda meydana gelen taşkınların can ve mal güvenliğini tehlikeye attığını gördük. Bu yüzden hangi mahallede ne tür bir çalışma yapılması gerekiyorsa, ihtiyaca göre projelerimizi hazırladık. Selendi’de Kent Park yanı, Turgutlu’da Kabaçınar, Kula’da Güvercinlik, Alaşehir’de Delemenler mahalleleri için yüklenici firma ile proje sözleşmesini imzaladık. ” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel