Öne Çıkanlar sosyal koruma hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri ak parti

Manisalı Esnaf Çırak Bulamamaktan Şikayetçi

Doğal ya da suni derilerle tekstil ürünlerinden kesilmiş parçaları makinelerle işleyerek ayakkabı modeline uygun hale getiren sayacı ustaları, çırak bulamamaktan yakınıyor. Ayakkabı ihtiyacına cevap verebilmek için estetik özellikleri de göz önünde bulundurarak çalıştıklarını söyleyen ve 25 yıldır sayacılık mesleği ile uğraşan Mustafa Özkurt, gün geçtikte sayacılık mesleğinin sona geldiğini ve çırak bulamadıklarını söyledi. 
Sayacı ustası Mustafa Özkurt, "Sayacılık mesleği çok değerli bir meslektir. Maalesef eleman bulamıyoruz. 25 yıldır bu işi yapıyorum. İlkokuldan çıktığımdan beri alttan eleman gelmiyor, yetişmiyor, yetişmeyince de yalnız çalışmak zorunda kalıyoruz. Aslında şu meslek altın bir meslek. Ayakkabıcılıkta bir ilerleme var, fabrikasyonlaşma var ama maalesef sayacılıkta yok. El emeği ile yapılan bir iş. Alttan gençlerimiz yönlendirilmediği için eleman bulunmuyor. Eleman bulunmadığı için de sayacılıkta kazanç düşüyor. Bu mesleğin ilerlemesini istiyorum, makineleşme, sanayileşme olsun. Gerçekten bu meslekte çalışılınca bir aileye bakabilecek bir iş. Kula'da şuan Ayakkabıcılar sitesinde 90 dükkan var. Bu dükkanların içinde çalışan, faal olan 10 veya 15 dükkandır. Bu duruma çok üzülüyorum. Ayakkabı Kula’da ünlü aslında herkes bu işten ekmek yiyor fakat memleketimizde göç çok. Meslekte iş sahası olmadığı için Kula göç veriyor" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel