Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Manisa'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
 Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı, 26. Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, en yüksek Gelir ve Kurumlar Vergisi ödeyen mükellefleri için bir tören düzenledi. Başkanlık, gerçekleştirdiği törende, 2014 yılı içerisinde en yüksek vergiyi ödeyen mükelleflerine çeşitli ödüller verdi.

Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, törende yaptığı konuşmada, kamu harcamalarının, kalkınmanın, büyümenin, en önemli finansman kaynağı olan verginin anayasal bir yükümlülük olduğunu belirtti. Çakan, "Gelir İdaresi Başkanlığımızın koordinatörlüğünde devam eden ve 2014-2018 yıllarına ilişkin olarak ilgili tarafların görüşü alınarak hazırlanan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı Ocak 2015’de yeniden yayınlanmıştır. Söz konusu eylem planı gerek kurumlar arası gerekse toplumsal mutabakatın sağlanmasına yönelik olarak atılan önemli ve kapsamlı bir adım olup ciddiyetle takip edilmektedir. Son 10 yılda ciddi oranda azalmakla birlikte halen üzülerek söylemem gerekir ki bugün ülkemizde kayıt dışı ekonominin gayri safi yurt içi hasılaya oranı yüzde 26’lar seviyesinde olduğu tahmin edilmektedir. Toplanan her 100 liralık verginin 26 lirası çocuklarımızın geleceğinden çalınmaktadır. Başkanlığımız teknolojinin her geçen gün geliştiği dünyada bu gelişmeleri sistemine uyarlayarak siz değerli mükelleflerimize hem kaliteli hizmet sunabilme hem de kayıt dışılıkla mücadele etme gayreti içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.
Yılmaz Çakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamu alacak stokunun azaltılması açısından geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren ve kamuoyunda yapılandırma yasası olarak da adlandırılan 6552 sayılı yasa kapsamında borçlu mükelleflerimizin yüzde 50’sine tekabül eden kısmı yaklaşık 480 milyon TL yeniden yapılandırılmıştır. Bugün itibarıyla da yapılandırılan tutarın 47 milyon TL’si şimdiden kamu hazinesine tahsil edilmiştir. Güçlü bir Türkiye için vermiş olduğumuz mücadelemizde katkılarından dolayı başta ödül alan mükelleflerimiz olmak üzere tüm Mükelleflerimize ve özveriyle hizmet veren kurum personelimize teşekkür ediyorum.”

"UYGULANAN KURALLAR BİR ANLAM İFADE EDER"

Manisa Vali Vekili Şerafettin Tuğ ise, verginin önemine dikkat çekti. Tuğ, "Devlet olmanın gereklerinden birisi nasıl bayraksa, nasıl sınırlarsa, bunlardan birisi de hükümran güç olmanın sonucu olarak sizin kural koymanızdır. Kurallardan birisi de vergi koymaktır. Bu vergi koyma işi, devlet olmanın artık belli ölçüde sağlandıktan sonra gerçekleşen bir durumdur. Biraz önce belirtildiği gibi Osman Gazi pazara gelenden para istemiş. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ilan edildiği, bir anlamda 23 Nisan’daki törenden sonra ilk alınan karar da vergidir. Yine bu vergi hayvan başına alınan verginin belirlenmesidir. Bu nedenle vergi o kadar önemlidir ki devlet olmanın bence en önemli kurallarından birisidir. Hükümran güç olan devlet koyduğu kuralları mutlaka uygulatmak zorundadır. Ve uygulanan kurallar bir anlam ifade eder. Buna da bu ülkeyi oluşturan herkesin uyması gerekir. Çünkü uyanların sürekli uyabilmesi için uymayanların uyar hale getirilmesi gereklidir. Onun için devletin koyduğu kuralları mutlaka ve mutlaka herkese eşit olarak ve vergide adalet, vergide eşitlik dediğimiz kuralı işletmek için mutlaka bunun arkasında durmak gerekir" dedi.

Törene, Vali Vekili Şerafettin Tuğ’un yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, daire müdürleri, oda ve borsa başkanları, ödül kazanan mükellefler ile vergi dairesi personelleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel