Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Manisa’da Su Ürünleri Denetimleri 5 Tekneyle Devam Ediyor
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Müdürlük teknik elemanlarınca Gölmarmara Gölü civarında sürdürülen denetimleri yerinde inceledi. İncelemelerde balık avcıları ile de bir arayan gelen Çebi, avcıların sorunlarını dinledi.
Gölmarmara Su Ürünleri Kooperatifine ait Tekelioğlu Balık Alım Yerini de ziyaret eden Hasan Çebi’ye incelemelerinde; Gölmarmara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Aykuş, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Uğur Özgür İnci, Su Ürünleri Mühendisleri Kadir Özdemir, Kadir Erol, Cihan Saylıkoğlu ve Esma Encan eşlik etti.
İncelemelerin ardından Marmara Gölündeki çalışmalar hakkında bilgiler veren Hasan Çebi, “Gölümüzde ruhsatlı yaklaşık 124 ticari balık avcısı, 88 adet ruhsatlı balıkçı teknesi ile balık avlamaktadır. 2015 yılında su ürünleri kooperatifi tarafından 70 bin 787 kilogram Sazan, 11 bin 575 kilogram Sudak Balığı olmak üzere toplam 82 bin 362 kilogram balık avlanarak satışı gerçekleşmiştir. Her bir balıkçı yıllık ortalama 3 ton balık avlayarak aile bütçelerine yaklaşık 24 bin TL civarında katkı sağlamaktadır. Gölmarmara civarında 250 aile balıkçılıkla geçinmektedir. İlimizde baraj gölleri dışında 10 adet, barajlarda ise 9 adet olmak üzere toplamda 19 adet su ürünleri işletmesi mevcuttur. Akhisar-Akselendi, Ilıcaksu mevkiinde bir adet Akvaryum Balığı Tesisinde yaklaşık 50 bin ile 100 bin adet arasında akvaryum balığı, Turgutlu Kasabası, Tok Sanayi Sitesinde bir adet Mavi-Yeşil Alg Üretim Tesisinde ise yaklaşık 2 bin kilo Alg (su yosunu) üretimi gerçekleşmiştir.” dedi.
Su Ürünleri Yetiştiricilik Tesislerinin 2015 yılındaki balık üretim miktarları hakkında bilgiler veren Hasan Çebi şunları söyledi:
“2015 yılında su ürünleri işletmelerinde 322 bin 430 kilogram Alabalık ve yaklaşık 10 bin kilogram kadar da aynalı sazan üretilmiştir. İlimizde bulunan dört adet baraj gölünde; 101 bin 322 kilogram pullu sazan, 11 bin 575 kilogram Sudak, 7 bin 803 kilogram yayın, bin 100 kilogram Kolyoz, 24 bin 454 kilogram Havuz Balığı olmak üzere toplamda 146 bin 254 kilogram avlanarak satılmıştır. Avlanan balıklar Manisa ve çevresi, Isparta ve çevresi ile Bursa bölgesine pazarlanmıştır.”
Müdürlük olarak yapılan çalışmalarda amaçlarının, göl civarındaki balıkçılıkla geçinen ailelerin refah seviyelerini arttırmak olduğunu söyleyen Hasan Çebi, “İl Müdürlüğümüzce yapılan denetim, kontrol ve çalışmalar sonucunda gölde avlanan sazan balıklarının ortalamasının 2-6 kilograma, yayın balığının ise 8-10 kilograma ulaştığı tespit edilmiştir. Manisa İlinde 5 adet su ürünleri kontrol teknesi ile denetimlerimiz aralıksız sürmektedir. İl Müdürlüğümüze yeni atanan ve tayin olan Su Ürünleri Mühendisi arkadaşlarımızla Manisa’daki su ürünleri hizmetlerini çok daha üst seviyelere taşımak hedefindeyiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel