Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Manisa’da Öğrenciye bir Cinsel İstismar İddiası daha
Manisa’da, bir öğrencinin öğretmeni tarafından cinsel istismara uğradığı iddiaları üzerine toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, olayı protesto etti.

Manisa’da Hasan Türek Anadolu Lisesinde okuyan bir kız öğrencinin, öğretmeni C.G. tarafından cinsel istismara uğradığı iddiaları üzerine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı.
Manolya meydanında düzenlenen basın açıklamasına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Sevgi Akyüz, cinsel istismara uğrayan öğrencinin avukatı Avukat Özge Arslan ve platform üyeleri katıldı. Basın açıklamasında istismar davasıyla ilgili konuşan Avukat Özge Arslan, "Henüz şüphelinin ifadesi alınmadı. İfadesinin alınmasını bekliyoruz. Bu aşamada tutuksuz yargılanma söz konusu. Delillerin toplanması için savcılıkla birlikte çalışıyoruz. Tabii ki ifade alındıktan sonra iddianame hazırlanarak dava açılacak. Dosyamızdaki ifadeler, toplanan deliller açıkça cinsel istismar suçunun 5 yıl boyunca öğretmeni tarafından müvekkilime karşı uygulandığını gösteriyor. Biz gereken işlemlerin yapılıp bir an önce davanın açılması için olayın takipçisi olacağız" dedi.

"ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ"
Olayın, Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Hasan Türek Anadolu Lisesinde meydana geldiği iddia edildi. Cinsel istismarla ilgili açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Isparta Temsilcisi Çisem Altaş ise şunları söyledi:
"Çocuklarımız artık okullarda bile güvende değil. İlimizde geçen ay Demirci’de M.D. isimli bir öğretmen 3. sınıf öğrencisine cinsel istismarı doktor muayenehanesinde rastlantısal olarak ortaya çıkmış ve öğretmen tutuklanmıştır. Mayıs ayı başında Saruhanlı’da bir başka rezalet gün yüzüne çıkmış, Y.K. isimli öğretmen 5 yıl içinde yaşları 7-8 arasında değişen 20 kız ve erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmuş tutuklanmış ve savcılıkça dosyada gizlilik kararı alınmıştır."

Yunusemre ilçesindeki Hasan Türek Anadolu Lisesinde benzer bir olayın yaşandığını belirten Altaş, şöyle konuştu:
"Öğretmen, evli ve bir çocuk babası C.G., yaklaşık 5 yıl önce kendisine dini kitaplar vererek yakınlaştığı 14 yaşındaki öğrencisiyle dini sohbetler ile yakınlığını ilerletmiş ve güvenini kazanmış ardından okul dışında görüşmeye ikna ederek aracına aldığı öğrencisine cinsel istismarda bulunmuş, karşı koyan çocuğa da kendi isteğiyle bindiği için kimsenin ona inanmayacağını söyleyerek okul içinde ve dışında sözel ve fiziksel tacizlerini sürdürmüştür. Otoriter ağırlığını kullanarak çocuk üzerinde psikolojik baskı kurmuş, dini duyguları da kullanarak eşinden boşanınca kendisiyle evleneceği kandırmacasıyla dini nikah kıydığı öğrencisinin çektiği fotoğrafları ve videoları okula ve ailesine göndermekle hatta öldürmekle tehdit ederek istismar etmeye devam etmiştir. Öğrenci kardeşimiz geçen yıl üniversite sınavını kazanarak İstanbul’a gittiğinde artık kurtulacağını sanmış ancak C.G. orada da peşini bırakmamıştır. Genç kadını şantaj ve şiddet kullanarak kendisiyle Manisa’ya dönmeye zorlamış, yüzünde sigara söndürme ve darp etmeye kadar varınca öldürüleceğini düşünen kardeşimiz kendisini arabadan atarak kurtulmuştur. Ailenin haberdar olmasıyla hastaneden darp raporu alınmış ve öğretmenden şikayetçi olunmuştur."
Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin okulda yapmış olduğu inceleme sonucunda edebiyat öğretmeni C.G.’nin okuldan uzaklaştırıldığını belirten Altaş, "C.G. okuldan uzaklaştırılmış, savcılıkça ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır. İlimizde son bir ayda ortaya çıkan 3 çocuk istismarı olayında da öğretmenlerin çevrelerinde kendilerini dindar inançlı insanlar olduklarına inandırmış kimseler oldukları dikkat çekmiştir. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak biz ülkemizin içinde bulunduğu koşulların da dayatmasıyla mücadele alanımızı genişletme kararı aldık" dedi.
Platform üyeleri, basın açıklamasının sona ermesiyle olaysız dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel