Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Manisa Valisi Güvençer: “Okullar konusunda geriye dönüş çok zor”
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Salihli’de kapatılan iki özel okulda Salihli’deki 17 meslek örgütünün Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi açılması talebini ilk kez duyduğunu belirterek, “Keşke zamanında bildirseydiniz, kurulan düzeni bozmak çok zor” değerlendirmesini yaptı.

Salihli’de FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan iki özel okulun yerine açılan İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun yerine Fen Lisesi ve meslek eğitim merkezi açılması konusunda ilçedeki meslek örgütlerinin temsilcilerinin bir süredir yürüttüğü lobi çalışmaları ve bu konudaki beklentiler, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in Salihli TSO ziyaretinin en önemli gündem maddesi oldu.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ilk kez ziyaret eden Manisa Valisi Güvençer, Salihli Kaymakam Vekili Osman Bilgin ile geldiği odada personel ile tek tek tokalaşarak ayak üstü sohbet etti. Daha sonra odanın meclis salonunda üç buçuk ay önce göreve geldiğini ve kurumları tanımak üzere ziyaretler gerçekleştirdiğini anlatan Vali Güvençer, kendisini kısaca tanıtarak, yöneticiler ve işadamlarından kendilerini tanıtmalarını istedi.
Tanışma toplantısında Salihli TSO ve üyeler hakkında kısa bilgilendirmelerde bulunan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli’nin sağlık ve eğitim gibi alanlarda bir merkez olduğunu, Manisa’nın ilk özel hastanesinin Salihli’de kurulduğunu, devlet hastanesi ve 3 özel hastanede günde 5 bin poliklinik muayenesi gerçekleştirildiğini anlattı. Geçtiğimiz yıl 6 özel okulun faaliyete geçtiğini, eğitim alanında da oldukça iyi durumda olduklarını belirten Yüksel, TSO olarak eğitime büyük destek verdiklerini ifade etti.
İmam hatip yapılan okullar için Fen Lisesi talebi

Salihli TSO olarak sektör analizleri yaptıklarını, 3 ayda bir farklı bir sektörü inceleyerek sorunlarını tespit ettiklerini anlatan Yüksel, her sektörün ortak sorununun kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu kaydetti. Salihli’ye bir Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Mekrezi açılması konusunda yıllardır çaba sarf ettiklerini, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan iki özel okulun bu okullar için iyi bir fırsat olduğundan hareketle, ilçede bulunan esnaf ve işadamlarının üye olduğu 17 meslek örgütüyle dayanışarak bu konuda kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını belirten Yüksel, “Her kanaldan talebimizi ilettik. Fakat her iki okulda da İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu açıldı. Salihli’nin potansiyeline bakıldığında 3 İmam Hatip okulu fazladır. Kapasitelerinin çok altında öğrenci barındırıyor. Bir taraftan da hayırsever Şahin Şen tarafından Valilikle imzalanan protokol çerçevesinde Kız İmam Hatip lisesi yaptırılacak. Kamu mallarının rasyonel kullanımı açısından bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz” dedi.
"İlk kez duydum"
Bu konudaki talebi ilk kez duyduğunu belirten Vali Güvençer ise “Şimdi haberim oluyor. Bu konuda çok geç kaldınız. Keşke doğrudan bana bilgi verseydiniz” dedi. Bu konularda valiliğin karar merci olduğunu ve talebin zamanında ulaştırılmış olması durumunda dikkate alınacağını vurgu yapan Güvençer, “Bu aşamadan sonra geriye dönüş çok zor. Fen Lisesi’ni Salihli hak ediyor. Ayrıca OSB’nin içinde bir mesleki eğitim merkezi yapılabilir veya Endüstri Meslek Lisesi’nde gerekli bölümler açılabilir” ifadelerinde bulundu.
Vali Güvençer’e toplantı sonunda İbrahim Yüksel tarafından günün anısına bir plaket takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel