Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem şehzadeler belediyesi Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu

Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz: "Seçimlerin ardından ekonomiyi konuşmalıyız"

Meclis Başkanı Ümit Türek’in yönetiminde gerçekleşen toplantıda gündemde yer alan maddeler görüşülüp karara bağlandı. Meclis Başkanı Ümit Türek yaptığı açılış konuşmasında, Mart ayı içerisinde önemli gün ve haftaları hep birlikte kutladıklarını belirterek, 31 Mart yerel seçimlerinin başta Manisa olmak üzere ülkemize hayırlar getirmesini diledi. Manisa’daki iş insanlarının üretim yapmak, istihdam sağlamak yerine ne yazık ki dedikodu üretmekle meşgul olduklarını söyleyen Başkan Türek, "Bana göre herkes kendi işine bakmalı fısıltılara fazla kulak kabartmamalı. Fısıltı gazetesi çok hızlı işliyor. Bu fısıltılar kulaktan kulağa gerçekmiş gibi algılanıyor. Sağlam iş insanını bile zor duruma düşürüyor. Lütfen bu tip söylemlerden uzak duralım. Kendi işimize bakalım. Yeni açıklanan 2018 yılı yüzde 11 işsizlik oranını nasıl aşağıya çekebiliriz. Nasıl istihdam oluşturabiliriz. Nasıl Denizlili gibi üç kişi bir araya gelip bir fabrika alabiliriz. Bunları konuşalım. İhracat yapalım. İhracatımızı arttıralım. Bu arada Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümünün coğrafi işaret tescil belgesi Manisa Ticaret Borsamızın çalışması sonucunda alındı. Bu çalışmalarından dolayı Manisa Ticaret Borsamızı kutluyorum" dedi. 

Meclis toplantısında söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, dünya ve ülke ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunurken, odanın mart ayı içerinde yaptığı ve önümüzdeki aylarda yapacağı faaliyetler hakkında da meclis üyelerini bilgilendirdi. Konuşmasına pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere değinerek başlayan Başkan Yılmaz, "Bildiğiniz gibi gündemimizde yerel seçimler var. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin, birlik, beraberlik ve huzur içerisinde geçmesini, sonuçları itibariyle seçimin, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçim yarışında da herkese tekrar başarılar diliyorum. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Manisa için çalışan her türlü kurum, kuruluş ve kişilerle işbirliği yapmaya hazırız. Nisan ayıyla birlikte yerel seçimleri de geride bırakacağız. Uzun bir süre gündemimizde seçim olmayacak. Bu yüzden seçimlerin ardından ekonomiyi konuşmalıyız. Siyasi belirsizliğin ekonomi üzerinde oluşturmuş olduğu dengesizlik, enflasyonun hedeflenen seviyenin üzerinde seyretmesi, finansal piyasalardaki dalgalanmalar, döviz kurlarındaki oynaklık nedeniyle artık sahnede siyasetin değil, iş dünyasının olacağı bu dönemi, bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Ekonomideki yapısal reformların sonuçları için çaba göstereceğimiz 2019’un ikinci çeyreğinde, hepimize üretim ve ihracat için işlerimize var gücümüzle sarılma sorumluluğu düşüyor" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel